Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οικιακή βοηθός έκλεβε τη γυναίκα που φρόντιζε – Τι έκανε για να μην κινήσει υποψίες

Θεσσαλονίκη: Οικιακή βοηθός έκλεβε τη γυναίκα που φρόντιζε – Τι έκανε για να μην κινήσει υποψίες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η οικιακή βοηθός προχώρησε σε αναλήψεις μετρητών στη Θεσσαλονίκη. Συνέχιζε να πηγαίνει στο σπίτι σα να μην συμβαίνει τίποτα…

Η οικιακή βοηθός ακολουθούσε πιστά αυτό που είχε στο μυαλό της. Όταν έβρισκε την ευκαιρία άρπαζε τις τραπεζικές κάρτες της γυναίκας που πρόσεχε στη Θεσσαλονίκη και προχωρούσε σε αναλήψεις μετρητών. Είχε μάθει όπως φαίνεται τους κωδικούς και έτσι τα πράγματα ήταν εύκολα. Επέστρεφε στο σπίτι μετά την κάθε ανάληψη και έβαζε ξανά στη θέση της, την κάρτα που είχε πάρει. Η 68χρονη δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Το ίδιο και οι συγγενείς της. Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία και άρχισε να ρίχνει φως στα όσα συνέβαιναν.

Την εργοδότριά της έκλεψε μία 68χρονη οικιακή βοηθός στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, η 68χρονη γυναίκα ελληνικής καταγωγής σε δύο περιπτώσεις, τον Ιανουάριο του 2022, αφαίρεσε από την τσάντα της 69χρονης τραπεζικές κάρτες και προέβη σε δύο αναλήψεις ποσών ύψους 300 και 400 ευρώ αντίστοιχα. Στη συνέχεια επέστρεψε τις κάρτες στην τσάντα της παθούσας.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Συνολικά, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν 2 περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, 8 περιπτώσεις κλοπών, 1 διάρρηξη καταστήματος και 1 περίπτωση απάτης, που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα από 13-3-2021 έως 06-03-2022.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε δύο Έλληνες 39 και 34 ετών, οι οποίοι τον Μάρτιο του 2021, σε δύο περιπτώσεις, προσποιούμενοι τους πελάτες αφαίρεσαν από δύο καταστήματα – μίνι μάρκετ διάφορα προϊόντα και σε 31χρονο Έλληνα ο οποίος τέλη Ιανουαρίου του 2022, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής ήρθε σε επικοινωνία με 28χρονο αλλοδαπό για την πώληση ενός καναπέ έναντι του χρηματικού ποσού των 180 ευρώ, τον οποίο ουδέποτε παρέδωσε, ενώ ο παθών είχε καταβάλει το απαιτούμενο ποσό.Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις