Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ομηρία σε διαμέρισμα με απειλές μέρα και νύχτα – Η υπόσχεση που έγινε ωμός εκβιασμός

Θεσσαλονίκη: Ομηρία σε διαμέρισμα με απειλές μέρα και νύχτα – Η υπόσχεση που έγινε ωμός εκβιασμός

Η ομηρία τους ολοκληρώθηκε, όταν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη αξιοποίησαν τις πληροφορίες και έφτασαν στο διαμέρισμα που ήταν φυλακισμένοι. Τρεις οι συλλήψεις που έγιναν…

Η υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα, ήταν όπως αποδείχθηκε το ξεκίνημα του εφιάλτη τους. Η αρχή σε μια ομηρία που εξιχνίαστηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις δράστες φυλάκισαν σε διαμέρισμα τα θύματά τους και ζητούσαν χρήματα από στενά συγγενικά τους πρόσωπα, για να τους απελευθερώσουν. Οι τελευταίοι έκαναν καταγγελία στις Αρχές και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται.

Τρεις αλλοδαπούς κρατούσαν ομήρους σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ισάριθμοι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν. Πρόκειται για 3 αλλοδαπούς ηλικίας 18, 17 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες τα ξημερώματα (01-10-2022) εντοπίστηκαν από αστυνομικούς σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και απελευθερώθηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της παράνομης κατακράτησης τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας και συνελήφθησαν.

Οι δράστες μετερχόμενοι απειλές εκβίαζαν και απαιτούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις