Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οπαδικό επεισόδιο με 13 συλλήψεις και 2 τραυματίες – Συμπλοκή χούλιγκαν Άρη και ΠΑΟΚ

Θεσσαλονίκη: Οπαδικό επεισόδιο με 13 συλλήψεις και 2 τραυματίες – Συμπλοκή χούλιγκαν Άρη και ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ανάστατη η Θεσσαλονίκη από το οπαδικό επεισόδιο με τραυματίες. Οι χούλιγκαν έφτασαν στο σημείο οπλισμένοι με σιδερόβεργες, στειλιάρια, πυροσβεστήρες, σιδερένιες αλυσίδες και μεταλλικά αντικείμενα…

Συνολικά 13 συλλήψεις και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός από το οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου στην περιοχή της αερογέφυρας της οδού Βούλγαρη, στην ανατολική πλευρά στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεπλάκησαν δύο πολυπληθείς ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι 13 συλληφθέντες -μεταξύ αυτών και οι δύο τραυματίες- είναι ηλικίας 16 έως 37 ετών, οπαδοί των δύο ομάδων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Η δικογραφία τούς καταλογίζει, κατά περίπτωση, τις εξής πράξεις: παράβαση του Αθλητικού Νόμου, συμπλοκή, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων (αντίσταση), παράβαση της νομοθεσίας αναφορικά με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής κατέσχεσαν δώδεκα κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ στειλιάρια, πυροσβεστήρα, σιδερένια αλυσίδα και μεταλλικό αντικείμενο. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπολοίπων προσώπων που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.

Επίθεση σε νυχτερινό κέντρο

Λίγες ώρες πριν τη συμπλοκή είχε προηγηθεί επίθεση σε οπαδό του ΠΑΟΚ που διασκέδαζε με την παρέα του, μέσα σε μπαρ της Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του, στο newsit.gr, οι δράστες κρατούσαν από ξύλα και ρόπαλα, μέχρι αλυσίδες και τσεκούρια.

«​Το θύμα, ενώ βρισκόταν σε νυχτερινή έξοδο με φίλους του, δέχτηκε επίθεση από οργανωμένη ομάδα 30 ατόμων, όπου 10-12 εξ αυτών οπλισμένοι με τσεκούρια, τέιζερ και αλυσίδες τον χτυπούσαν προσπαθώντας να τον πετύχουν σε ζωτικά σημεία του σώματος και κυρίως στο κεφάλι» λέει στο newsit.gr, ο δικηγόρος του τραυματία Θοδωρής Καραγιάννης και συνεχίζει: 

«Το κίνητρο της επίθεσης ήταν οπαδικό, καθώς τόσο αυτοί που χτυπούσαν όσο και οι υπόλοιποι με πυρσούς και φωτοβολίες φωνάζαν συνθήματα κατά της ομάδας που υποστήριζε. Γλίτωσε με βαριά τραύματα στα χέρια και στα πόδια με το όποια προστατεύτηκε, από τύχη, καθώς επενέβησαν οι τρομοκρατημένοι περαστικοί και οι γείτονες από τα μπαλκόνια.

Μάλιστα ήταν τόσο ισχυρή η απόφαση τους «να τελειώσουν τη δουλειά» που αφού έφυγαν επέστρεψαν πάλι και του επιτέθηκαν ξανά» καταλήγει ο κύριος Καραγιάννης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις