Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οθωμανικό πηγάδι του 1900 στην Καμάρα – Οι καθιζήσεις αποκάλυψαν έργα επί Τουρκοκρατίας

Θεσσαλονίκη: Οθωμανικό πηγάδι του 1900 στην Καμάρα – Οι καθιζήσεις  αποκάλυψαν έργα επί Τουρκοκρατίας

Άνοιξε ο δρόμος στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη και αποκαλύφθηκαν δύο οθωμανικά πηγάδια του 1900! Αρχαιολόγος με ειδική κάμερα διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για «σκασμένο» αγωγό, αλλά για πηγάδια από την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Συγκεκριμένα, μετά από καθίζηση του οδοστρώματος στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν δύο πηγάδια τεσσάρων μέτρων ηλικίας 122 χρόνων επί Τουρκοκρατίας!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday.gr και του GRTimes.gr, οδηγοί παρατήρησαν αρχικά μία μεγάλη τρύπα στην Εγνατία και ειδοποίησαν αμέσως την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του δήμου.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο παρουσία και του αντιδημάρχου, Μάκη Κυριζίδη και αρχαιολόγος, ο οποίος με κάμερα που τοποθέτησε διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για «σκασμένο» αγωγό, αλλά για ένα πηγάδι που χρονολογείται από το 1900, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν υπό καθεστώς Τουρκοκρατίας!

Δείτε βίντεο: 

Δείτε και φωτογραφίες:

 

Συνεργεία του δήμου κάλυψαν με αμμοχάλικο την τρύπα, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί και μία μεταλλική πλάκα.

Λίγη ώρα αργότερα παρατηρήθηκε από το πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού και δεύτερη καθίζηση, με την τρύπα που δημιουργήθηκε να έχει βάθος τουλάχιστον 2,5 μέτρα.

Ειδικότερα, η νέα τρύπα βρίσκεται κι αυτή στην Εγνατία, στο ύψος της Γ’ Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι προκλήθηκε είτε από χαλασμένο αγωγό είτε από τα έργα για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις