Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ουρές στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου – Προσκυνούν δίχως μάσκες οι περισσότεροι

Θεσσαλονίκη: Ουρές στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου – Προσκυνούν δίχως μάσκες οι περισσότεροι

Εικόνες που προβληματίζουν στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Ο κόσμος με το πέρασμα της ώρας αυξάνεται…

Χωρίς μάσκα και αποστάσεις πιστοί ασπάζονται τις εικόνες στον Άγιο Δημήτριο, με την ίδια εικόνα να παρουσιάζεται και εντός της εκκλησίας. Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την αρχιερατική θεία λειτουργία και ακολούθως τη λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας, καθώς θα πραγματοποιεί πομπή έως το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Οι πιστοί πριν μπουν στην εκκλησία ασπάζονται χωρίς μάσκα τις εικόνες, παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, ωστόσο, ενημερώνουν τον κόσμο να φορά τη μάσκα πριν μπει στην εκκλησία.

Συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθέτησαν κιγκλιδώματα περιμετρικά του Ιερού Ναού, ώστε να περιορίσουν την μαζική διέλευση των πιστών από την κεντρική είσοδο και να μην υπάρξουν εικόνες συνωστισμού.

Ίδιο σκηνικό εκτυλίσσεται και εντός του Ναού, καθώς οι πιστοί σχηματίζουν ουρά και ακολούθως ασπάζονται χωρίς μάσκα τις εικόνες. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι άνθρωποι του Ναού απολυμαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις εικόνες. Δείτε τα πλάνα του thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις