Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Περιγράφει πώς την «έγδυσαν» καλοντυμένοι κλέφτες – «Άρπαξαν τους κόπους μιας ζωής»

Θεσσαλονίκη: Περιγράφει πώς την «έγδυσαν» καλοντυμένοι κλέφτες – «Άρπαξαν τους κόπους μιας ζωής»

Στα χέρια της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 3 νεαροί ηλικίας από 17 έως 29 ετών. Με τον τρόπο της απασχόλησης κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματα τους περισσότερα από 26.000 ευρώ, μέσα από τα σπίτια τους.

Μέσα στο 2021, οι δύο 17χρονοι βρέθηκαν σε δύο διαμερίσματα στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, όπου με το πρόσχημα ότι έπεσε κάτι στο μπαλκόνι των θυμάτων, απασχολούσαν τους διαμένοντες και αφαίρεσαν χρήματα, κάρτες ανάληψης χρημάτων και τιμαλφή.

Ο 29χρονος συνεργός φέρεται να μετέφερε τους δύο 17χρονους με ΙΧ αυτοκίνητο στα διαμερίσματα που ήταν ο στόχος τους, καθώς και σε διάφορα ΑΤΜ όπου, χρησιμοποιώντας τις κάρτες ανάληψης που έκλεβαν, αφαίρεσαν συνολικά περισσότερα από 26.000 ευρώ και έκαναν αγορές από καταστήματα της περιοχής.

Το newsit.gr συνάντησε την 82χρονη κυρία Μελπομένη που τον περασμένο Μάρτιο έπεσε θύμα της σπείρας και περιγράφει όσα έζησε:


«Ήμουν μόνη στο σπίτι εκείνη την ημέρα. Μόλις είχε φύγει ο γιος μου. Χτύπησαν την πόρτα και άνοιξα. Ήταν ένα καλοντυμένο παιδί. Δεν είχα καταλάβει κάτι περίεργο. Μου είπε ότι έπεσε ένα ρούχο από το πάνω διαμέρισμα στο μπαλκόνι μου και ήθελε να το πάρει. Τον έβαλα μέσα και πήγαμε στο μπαλκόνι. Δεν είχα κλείσει, όμως, καλά την εξώπορτα. Είπα θα του το δώσω και θα φύγει. Όσο πηγαίναμε στο μπαλκόνι μπήκε ο άλλος στο σαλόνι από την ανοιχτή πόρτα. Πήγε σε ένα συρταράκι που έχω. Για πότε πήρε ένα τσαντάκι με 5 ευρώ, για πότε πήρε κάτι δαχτυλίδια, δεν το κατάλαβα. Όταν έπεσε το συρτάρι και άκουσα τον θόρυβο ταράχτηκα. Ούρλιαξα!

Προσπάθησα να πάω στο σαλόνι να δω τι έγινε. Πρόλαβα και είδα τον άλλον πριν φύγουν μαζί και οι δύο νεαροί. Άρχισα να φωνάζω βοήθεια. Τρελάθηκα!

Μετά από μερικές μέρες είδα ότι μου έλειπε η τραπεζική μου κάρτα και το βιβλιάριο. Δεν ήξερα ότι τα πήραν και αυτά. Πήγα να δω αν έχουν μείνει λεφτά αλλά, δυστυχώς, τα είχαν εξαντλήσει. 26.900 ευρώ είχε ο λογαριασμός. Τους κόπους μιας ζωής. Αυτό ήταν. Τώρα φοβάμαι. Δεν βάζω κανέναν ξένο στο σπίτι. Ακόμα δεν μπορώ να ηρεμήσω».

Δείτε συνέντευξη της κυρίας Μελπομένης στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις