Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο «Μαύρος» – Η πιο διάσημη καντίνα, το μυστικό υγρό και η ιστορία που του άρεσε να λέει (video)

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο «Μαύρος» – Η πιο διάσημη καντίνα, το μυστικό υγρό και η ιστορία που του άρεσε να λέει (video)

Έφυγε από τη ζωή ο ο θρυλικός «μαύρος» της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. Ο Νετσμί το τελευταίο διάστημα είχε κάποια προβλήματα υγείας…

Ο “Μαύρος” γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ‘40 στην Κομοτηνή, ξεκίνησε να γυρνάει με καρότσι και να πουλάει κουλούρια από την εποχή που η Θεσσαλονίκη είχε τραμ στα τέλη του ‘50 και στη τωρινή τοποθεσία ήταν  εγκαταστημένος από τα τέλη του ’60.

Είχε από τα καλύτερα «βρώμικα» της πόλης και για τους μυημένους καλοφαγάδες η καντίνα του στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, ήταν συχνός προορισμός. H καντίνα διαδόθηκε από στόμα σε στόμα στους ξενύχτηδες, τόσο για την ποιότητα του φαγητού της όσο και για τις ιστορίες στα όρια του αστικού μύθου που συνόδευαν τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος αποτελούσε μια αυθεντική προσωπικότητα βγαλμένη από παλιά ελληνική ταινία.

Η ιστορία με τον Καζαντζίδη

Η καντίνα του Μαύρου ήταν αρκετά δημοφιλής για τα «βρώμικα» της καθώς και το μπουκαλάκι με το Άζαξ που ράντιζε κάθε σάντουιτς. Το περιεχόμενο του «Άζαξ» το ήξερε μόνο αυτός και η μητέρα του. Ξενύχτηδες, παιδιά των δυτικών συνοικιών, κουλτουριάρηδες και τραγουδιστές μετά το σχόλασμα, λεφτάδες, η πελατεία του Μαύρου είχε  από όλα.

Το καλοκαίρι του 2008 περιέγραφε σε συνέντευξή του σε περιοδικό: «Το ’64 ο Στέλιος Καζαντζίδης με κάλεσε σε μια εκδήλωση στις Μουριές. Θυμάμαι έτρωγε, έτρωγε και δεν χόρταινε. Και μετά, όταν έβγαλε το ‘Υπάρχω’ και τραγουδούσε στη Χαριλάου, με καλούσε εκεί κάθε Κυριακή, ψήναμε και τρώγαμε παρέα και πληρωνόμουνα διπλό μεροκάματο». Δείτε το βίντεο του seleo.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις