Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και επεισόδια στα δικαστήρια ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και επεισόδια στα δικαστήρια ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς

Στιγμές έντασης και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, έξω από τα δικαστήρια. Τσιγγάνοι έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς που τελικά κατάφεραν να τους απομακρύνουν…

Δεν έχουν τέλος οι εντάσεις και τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον τραυματισμό 16χρονου που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Τσιγγάνοι συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.00 έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, που είχαν παραταχθεί εξωτερικά για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι έριξαν πέτρες και κινήθηκαν απειλητικά. Οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν αλλά οι Ρομά συνεχίζουν να έχουν οπτική επαφή μαζί τους.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ένταση καθώς έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, συγγενείς του 16χρονου, που δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό αλλά και αλληλέγγυοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Στο σημείο έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αντιδράσεων. Λίγο νωρίτερα υπήρξε πετροπόλεμος, με τα ΜΑΤ να απωθούν τους συγκεντρωμένους πιο ψηλά προς την Εγνατία.

Ομάδα ατόμων πέταξε ξύλα και συσκευασίες καφέ στους αστυνομικούς που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν ένα άτομο, ενώ υπήρξε ένταση και αντιδράσεις για τον αφήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός έχει παραπεμφθεί να απολογηθεί στον ανακριτή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις