Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και χημικά μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και χημικά μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ
thesstoday

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (29.6.2022) στην πλατεία Καλλιθέας στη Θεσσαλονίκη μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, τα επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Καλλιθέας στην Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούνταν πάρτι αντιεξουσιαστών, ενώ από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Λίγο μετά τη 1 και όταν πλέον είχαν απομείνει λιγοστά άτομα ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών. Οι αναρχικοί έριξαν πέτρες στους αστυνομικούς με τους ίδιους να απαντούν με τη ρίψη χημικών. 

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά ενώ η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές ατόμων.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στο ThessToday.gr, επί μισή ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επεισόδια, και υπήρχαν σε κάθε στενό μαζεμένα άτομα που έτρεχαν, σαν να φαίνονταν χαμένα. «Ήταν σοκαριστικό αυτό που ζήσαμε για ένα ακόμη βράδυ. Βλέπαμε παντού κυνηγημένους και την αστυνομία να προσπαθεί να τους πιάσει με όποιον τρόπο. Γινόταν ένα μακελειό».

Πολλοί κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη φασαρία που επικρατεί τα βράδια: «Τα χημικά και η αναίτια παρουσία της αστυνομίας δεν είναι η λύση, αλλά αντιθέτως επιβαρύνει την κατάσταση. Θα μπορούσε απλώς να τους απομακρύνει από την πλατεία, εφόσον ενοχλούν. Η μόνη λύση είναι η αλληλεγγύη και η συζήτηση, αλλά σε αυτή την πόλη, πρέπει όλα να γίνονται σε ακραίο βαθμό. Δυστυχώς είναι σοβαρό πρόβλημα η φασαρία, αλλά από την άλλη σκεφτόμαστε, “παιδιά είναι”, όμως κι εμείς θέλουμε να κοιμηθούμε. Όσον αφορά βέβαια τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν αργότερα, είναι κάτι που καλό θα ήταν να ξεχάσουμε όλοι όσοι τα είδαμε».

Πηγή: thesstoday.gr / Bίντεο: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις