Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πώς ο 49χρονος κακοποιούσε τις ανήλικες φίλες των παιδιών του

Θεσσαλονίκη: Πώς ο 49χρονος κακοποιούσε τις ανήλικες φίλες των παιδιών του

Δύο από τις μητέρες των τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, τα οποία έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης όταν ήταν 8 και 10 ετών αντίστοιχα, από τον πάτερα των συμμαθητών τους μιλούν στο newsit.gr. Οι γονείς την Τρίτη κατέθεσαν σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, όπου περιέγραψαν τον εφιάλτη που βίωσαν τα παιδιά τους. 

Η υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας το 2020, διαδραματίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Δράστης ένας 49χρονος πολύτεκνος πατέρας και θύματα τέσσερα ανήλικα κοριτσάκια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο φερόμενος ως δράστης υποδύονταν τα παιδιά του και έστελνε γραπτά sms στις φίλες τους με τα οποία τις προσκαλούσε στο σπίτι, ενώ ο γιος του και η κόρη του έλειπαν.

Παράλληλα δεν ήταν λίγες οι φορές όπου αποπειράθηκε να παρενοχλήσει τα ανήλικα κορίτσια ακόμα και όταν τα παιδιά του βρίσκονταν εκεί. Το 2019 και μετά από τέσσερα χρόνια τα κορίτσια μίλησαν στους γονείς τους με αποτέλεσμα ο 49χρονος να συλληφθεί και τελικά να προφυλακιστεί.

Σήμερα ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία και δύο από τις μητέρες των κοριτσιών που βρέθηκαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν μίλησαν στο newsit.gr. Μία από τις δύο μανάδες μιλά για τα ψυχικά τραύματα που έχει δημιουργήσει ο 49χρονος στο παιδί της, που όπως λέει «την έχουν κάνει να φοβάται και μην πλησιάζει ακόμα και αγόρια της ηλικίας της».

«Βίασε τη ψυχολογία των παιδιών μας. Θέλω πάρα πολύ να μπει μέσα. Το έμαθα όταν το παιδί μου ήταν 10 ετών. Ήρθε μια μέρα σπίτι παγωμένη χωρίς να μιλάει. Τι ρωτούσα συνεχώς τι έγινε. Γυρνάει κάποια στιγμή και μου λέει: “Μαμά τι σημαίνει σε ποθώ πολύ;”. Τη ρώτησα ποιος σου το είπε αυτό και μου είπε ο κύριος Π. “Πήγα να ζητήσω νερό να πιω και με έπιασε από πίσω και στο αυτί μου, μου είπε σε ποθώ πάρα πολύ”» αναφέρει η μητέρα της 15χρονης σήμερα κοπέλας η οποία ακόμα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της.

Συνεχίζοντας περιγράφει πως ο 49χρονος ξεκίνησε τις αρρωστημένες πράξεις του εναντίον του ανήλικου κοριτσιού: «Κάθονταν (το κορίτσι) με το γιο του στον καναπέ και παίζανε playstation, ήρθε και πήγε και έκατσε δίπλα της. Τη χάιδευε στα πόδια και της έλεγε ότι έχει πολύ όμορφα πόδια κι ότι του αρέσει πολύ. Επειδή όμως ήταν ο γιος του δίπλα, δεν πήγε το μυαλό της στο κακό. Νόμιζε ότι την βλέπει σαν το παιδί του. Της απαγόρευσα να πάει ξανά στο σπίτι. Όταν έπαιρνε ο γιος του τηλέφωνο την κόρη μου για να παίξουν, φώναζε ο πατέρας του από μέσα στην κόρη μου “γιατί δεν πήγαινε στο σπίτι τους;”. Του έλεγε “η μαμά μου δεν με αφήνει να έρθω σπίτι σας”. Δηλαδή αυτός ήξερε ότι δεν την άφηνα να πάει σπίτι τους».

Όσον αφορά τα συναισθήματα της όταν βρέθηκε απέναντι από το 49χρονο, η μητέρα του 15χρονου κοριτσιού αναφέρει στο newsit.gr: «Ήθελα να πάω να του ανοίξω το κεφάλι του. Λυπάμαι το χρόνο που ξοδεύουμε για αυτούς τους ανθρώπους. Εγώ ήθελα να μπω μέσα στο σπίτι του και να του ανοίξω το κεφάλι του. Η κόρη μου, μου λέει ακόμα και σήμερα “μαμά φοβάμαι τα αγόρια δεν θέλω να με πλησιάζουν”. Της λέω “για ένα καθυστερημένο δεν μπορείς να κρίνει όλα τα αγόρια”».

Φρικιαστικές περιγραφές

Από την πλευρά της η μητέρα του άλλου κοριτσιού, οπού σήμερα το πρωί έσφιξε τα δόντια για να βρεθεί απέναντι από τον άνθρωπό που μετέτρεψε σε εφιάλτη τη ζωή του παιδί της, λέει στο newsit.gr. «Σήμερα είναι ακόμα ανήλικο το παιδί μου, δεν θέλει να το συζητάει, είναι ένα γεγονός που θέλει να ξεχάσει, μου το έχει πει “θέλω να το ξεχάσω, δεν θέλω να το ξανασκεφτώ, σε παρακαλώ μην μου το ξανασυζητήσεις” και καλούμαστε εμείς οι γονείς να το θυμόμαστε δεύτερη και τρίτη φορά, γιατί την πρώτη φορά πήρε αναβολή και έχουμε και το ύφος του δικηγόρου υπεράσπισης και του ίδιου του κατηγορούμενου, να μας κάνει να αισθανόμαστε εμείς ένοχοι. Γιατί τα παιδιά μας τα 8χρονα είχαν καταφέρει να βρουν την δύναμη να μιλήσουν».

Η μητέρα του δεύτερου κοριτσιού ανέφερε πώς αποκαλύφθηκε η αρρωστημένη δράση του 49χρονο πατέρα τεσσάρων παιδιών. «Όλο αυτό ξεκίνησε όταν το μικρότερο παιδάκι της παρέας είχε ξεστομίσει κατά λάθος κάτι, το κατάλαβε η μητέρα της και την ώθησε να μιλήσει. Η κόρη μου στην αρχή δεν ήθελε να το συζητήσει, όμως όταν χρειάστηκε να καταθέσουμε, μετά από πάρα πολύ κόπο κατάφερε να μου μιλήσει. Μου είπε ότι τα πράγματα είναι όντως έτσι όπως τα είχε πει το πρώτο παιδί και ότι “το έχει κάνει και σε μένα”. Κατέβαζε τα εσώρουχα τους, την χάιδευε σε σημεία που δεν θα έπρεπε, την φιλούσε στον λαιμό, στο στόμα, της έστελνε μηνύματα παριστάνοντας την κόρη του, όταν η κόρη του έλειπε στα αγγλικά και της έλεγε “έλα να παίξουμε”. Όταν η κόρη μου πήγαινε σπίτι τους δεν έβρισκε την κόρη του και αυτός της έλεγε να πάει μέσα, αλλά η κόρη μου δεν πήγαινε, καθόταν έξω και περίμενε. Έγινε λίγες φορές από ό,τι μου είπε και επεδίωκε να παίξει έξω, γιατί αγαπούσε τη φίλη της. Ακόμα και στην κατάθεση σκεφτόταν την φίλη της».

Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις