Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πουλούσαν αυτοκίνητα «φαντάσματα» μέσω ίντερνετ!

Θεσσαλονίκη: Πουλούσαν αυτοκίνητα «φαντάσματα» μέσω ίντερνετ!

Πολυάριθμες υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από πενταμελές κύκλωμα, με “μαϊμού” πωλήσεις αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου, εξιχνίασε η αστυνομία ύστερα από πολύμηνη έρευνα.

Ως δράστες της απάτης ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, τρεις άντρες ηλικίας 45, 47 και 56 ετών και δύο γυναίκες 25 και 39 ετών, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία εκτελούσαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, κατάφεραν να εξαπατήσουν 30 πολίτες -η συνολική ζημιά σε βάρος των παθόντων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ- ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έναν ακόμη, προσπαθώντας να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ. Η δράση τους εντοπίζεται στην ελληνική επικράτεια από το Νοέμβριο του 2017 έως και τον Ιανουάριο του 2019.

Όπως ανακοινώθηκε οι δράστες κατασκεύαζαν πλαστά δελτία ταυτότητας με στοιχεία υπαρκτών προσώπων και φωτογραφίες των δραστών και έκαναν χρήση υπεύθυνων δηλώσεων στις οποίες χρησιμοποιούσαν πλαστές σφραγίδες Δημόσιων Υπηρεσιών και υπαλλήλων. Στη συνέχεια πήγαιναν στις αρμόδιες Υπηρεσίες για έναρξη εικονικών εταιρειών πώλησης οχημάτων, αλλάζοντας τα στοιχεία επικοινωνίας των δικαιούχων και κάνοντας χρήση πλαστών ταυτοτήτων και υφαρπαχθέντων φορολογικών στοιχείων άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς εκδίδοντας ταυτόχρονα σχετικές κάρτες.

Για να «ψαρέψουν» θύματα αναρτούσαν ψεύτικες αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια στις συναλλαγές. Σε πιθανή συμφωνία αγοραπωλησίας οχήματος, αφού τα θύματα κατέθεταν χρήματα σε υποδεικνυόμενους από τους δράστες τραπεζικούς λογαριασμούς, οι τελευταίοι αναλάμβαναν άμεσα τα κατατεθειμένα ποσά ή τα απέστελλαν σε άλλους λογαριασμούς τους, ενώ οι… αγοραστές δεν παραλάμβαναν ποτέ κάποιο όχημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις