Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 76χρονος που πυροβόλησε τον δικηγόρο του

ΦΩΤΟ από thestival
ΦΩΤΟ από thestival

Τον δρόμο προς τη φυλακή “έδειξαν” ανακριτής και εισαγγελέας στον 76χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 45χρονο δικηγόρο του, με συνέπεια να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος -συνταξιούχος του ΙΚΑ- οδηγήθηκε το πρωί στο γραφείο του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης. Κατά πληροφορίες, απολογούμενος συνέδεσε την πράξη του με τη δικαστική έκβαση που είχε υπόθεση, την οποία χειρίστηκε ο 45χρονος δικηγόρος.

“Θα έχανα το σπίτι μου”, φέρεται να είπε στον ανακριτή, εξηγώντας ότι ξέσπασε καβγάς, όταν ο δικηγόρος τον ενημέρωσε ότι παραιτείται από υπερασπιστής του. Κατά πληροφορίες, ο ίδιος τόνισε ότι το σπίτι του θα έβγαινε σε πλειστηριασμό, βάσει δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα αδέλφια του σε αντιδικία που είχαν για τα κληρονομικά τους. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροί του υπέβαλαν αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον κατηγορούμενο.

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης μέσα στο γραφείο του 45χροου θύματος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 76χρονος έβγαλε ένα περίστροφο που είχε μαζί του, με το οποίο πυροβόλησε τρεις φορές το δικηγόρο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιά, το μηρό και το δεξί χέρι.

Αμέσως μετά, ο δράστης παραδόθηκε στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Τι λέει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

 

“Απότοκο της κρίσης που πλήττει τα τελευταία επτά χρόνια την Ελλάδα”, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Νίκος Βαλεργάκης, τον εν ψυχρώ πυροβολισμό 45χρονου δικηγόρου, μέσα στο γραφείο του, από 76χρονο εντολέα του.

“Όσο τραγικό και βάρβαρο να είναι ως περιστατικό, δεν είναι κάτι μεμονωμένο, αλλά είναι αποτέλεσμα της κρίσης -οικονομικής και θεσμικής- των τελευταίων χρόνων που επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς. Φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητείται ευθέως η Δικαιοσύνη και οι δικηγόροι που είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης”, επισήμανε ο Ν. Βαλεργάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσία μελών της διοίκησης του ΔΣΘ.

Ο πρόεδρος του ΔΣΘ χαρακτήρισε “πρωτοφανές” το περιστατικό, προσθέτοντας ότι πεισμώνει τους δικηγόρους ως θεσμικούς παράγοντες του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας.

Ευχήθηκε, δε, ταχεία ανάρρωση στον 45χρονο συνάδελφό του, μέλος του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δύο δικηγόροι της πόλης ανέλαβαν την υπεράσπιση του ηλικιωμένου κατηγορούμενου. “Έπρεπε να αναλάβει συνάδελφος από άλλο Σύλλογο ή να υπάρξει αυτεπάγγελτος διορισμός. Θα κριθούν από το σύνολο των συναδέλφων τους”, ανέφερε. Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί δίωρη αποχή από τα καθήκοντά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε