Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 21χρονος δράστης της άγριας οπαδικής επίθεσης σε ανήλικο

Θεσσαλονίκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 21χρονος δράστης της άγριας οπαδικής επίθεσης σε ανήλικο

Ο 21χρονος που συνελήφθη για το άγριο οπαδικό επεισόδιο με θύμα 16χρονο, το απόγευμα της Τρίτης (2.5.2023), στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, στη Θεσσαλονίκη, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά τη σημερινή (5.5.2023) απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια.

Ο 21χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται για το επεισόδιο που είχε οπαδικά κίνητρα. Αποδέχτηκε όμως, την πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος του ανήλικου μετά την επίθεση άγρια επίθεση που έκανε ο κατηγορούμενος μαζί με άλλο ένα άτομο στην περιοχή Ευαγγελίστρια της Θεσσαλονίκης.

Ο 21χρονος φέρεται να είπε την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ότι χτύπησε το ανήλικο θύμα, διότι του έκανε μία άσεμνη χειρονομία και τον έβρισε.

Σύμφωνα με τη δίωξη που του απαγγέλθηκε, ο 21χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ληστεία (κακουργήματα), επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατοχή και χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες με αναφορά στον Αθλητικό Νόμο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).

Ο 21χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται μαζί με ένα ακόμη άτομο να χτύπησαν τον 16χρονο στην Ευαγγελίστρια της Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας τη ζακέτα του η οποία έφερε διακριτικό ομάδας.

Το θύμα της οπαδικής επίθεσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο με της Θεσσαλονίκης με κατάγματα στο πρόσωπο και χτυπήματα στα πόδια. Επίθεση δέχτηκε – κατά το ίδιο συμβάν – ένα ακόμη άτομο, όταν επιχείρησε να παρέμβει «πυροσβεστικά» και να «σώσει» το ανήλικο παιδί.

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, άγνωστοι ανήρτησαν φωτογραφίες με τη ζακέτα στο TikTok, διαφημίζοντάς το ως «λάφυρο».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις