Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ψέλνουν τον Ακάθιστο Ύμνο στον Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας (video)

Θεσσαλονίκη: Ψέλνουν τον Ακάθιστο Ύμνο στον Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας (video)

Αντιδράσεων συνέχεια από την Εκκλησία, ενάντια στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πιστοί στον Ι.Ν της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για τον Ακάθιστο Ύμνο.

Κληρικοί και πιστοί στον ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, μετά την ακολουθία του Εσπερινού, ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος είχε καλέσει σε “πανστρατιά προσευχής” ενάντια στην προκλητική – όπως τη χαρακτήρισε – στάση της Τουρκίας, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος.

Όπως η Αρχιεπισκοπή και οι άλλες Μητροπόλεις, και η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προχώρησε σε σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για να εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή της και την καταδίκη της Εκκλησίας για το γεγονός.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής (24.07.2020), οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης χτυπούσαν πένθιμα για μισή ώρα.

LIVE-Θεσσαλονίκη: Ψαλμωδία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας#LIVE ##Αγία_Σοφία #Θεσσαλονίκη

Gepostet von GR TIMES am Freitag, 24. Juli 2020

Παράλληλα, οι σημαίες των ιερών Ναών θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής (26.07.2020).

Το απόγευμα της Δευτέρας (27.07.2020) σε όλους τους Ναούς της Μητρόπολης, μετά την ακολουθία του Εσπερινού τα τελεστεί Παρακλητικός Κανόνας προς την Ὑπεραγία Θεοτόκο.

πηγή: grtimes.gr

 

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις