Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Με ψηφιακές κάμερες θα πιάνουν παραβάτες στους λεωφορειόδρομους

Θεσσαλονίκη: Με ψηφιακές κάμερες θα πιάνουν παραβάτες στους λεωφορειόδρομους

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας πρόκειται να οριστικοποιηθούν τα 35-40 σημεία των λεωφορειοδρόμων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε περιφερειακούς δήμους, όπου θα εναλλάσσονται περιοδικά οι έξι με επτά ψηφιακές κάμερες του ΟΑΣΘ, έτσι ώστε να περιοριστεί ή ακόμη και απαλειφθεί το φαινόμενο κατάληψής τους από τους παραβάτες οδηγούς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Σάββας Παναγιωτίδης.

Επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο “απροχώρητο”, ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε ότι “υπάρχει πραγματική κατάληψη στις λεωφορειολωρίδες από ασυνείδητους οδηγούς. Σύντομα θα ξεκινήσει με μεγαλύτερη ένταση η ψηφιακή καταγραφή των παραβάσεων σε βάρος όσων κινούνται ή σταθμεύουν στις λεωφορειολωρίδες”.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, η διοίκηση του ΟΑΣΘ συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Τροχαίας, υπηρεσία που θα ελέγχει και θα αποστέλλει τα σχετικά “ραβασάκια” στους παραβάτες, ενώ ο οργανισμός, από την πλευρά του, έχει αναλάβει την προμήθεια και συντήρηση των ψηφιακών καμερών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις