Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σάλπαρε και πάλι στον Θερμαϊκό η “Αλκίππη”! Παρών ο Θόδωρος Καράογλου (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Σάλπαρε και πάλι στον Θερμαϊκό η “Αλκίππη”! Παρών ο Θόδωρος Καράογλου (Βίντεο)

Άναψε και πάλι μηχανές η Αλκίππη, το ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος, που καθαρίζει τον Θερμαϊκό από την επιφανειακή ρύπανση.

Το σκάφος που παρέμενε τους τελευταίους μήνες καθηλωμένο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεκίνησε από σήμερα και πάλι την απομάκρυνση των επιπλεόντων απορριμμάτων, του φυτοπλαγκτόν και της κόκκινης παλίρροιας από τα νερά του κόλπου.

Η περισυλλογή αντικειμένων και κηλίδων που θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση θα ξεκινά από το λιμάνι και θα επεκτείνεται στη θαλάσσια περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, της Αγίας Τριάδας και του Δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θόδωρος Καράογλου, η επαναλειτουργία του σκάφους εξασφαλίστηκε με χορηγία της εταιρείας «LIDL HELLAS και ΣΙΑ Ο.Ε.» για τους επόμενους τέσσερις μήνες, μέχρι τον Αύγουστο. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι κι άλλες εταιρίες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Τονίζοντας τη σημασία επανέναρξης του προγράμματος, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι η προστασία του Θερμαϊκού δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη ζωτικής σημασίας για την επιβίωση, ανάδειξη και αξιοποίηση του κόλπου, στον οποίο φιλοξενούνται διάφορες εμπορικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Ο υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου, κάτω από την ομπρέλα του οποίου θα υπαχθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Πηγή: grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις