Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε νέες κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ από την Τετάρτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κανονικά γίνεται από νωρίς το πρωί η αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη, μετά από τρεις ημέρες αποχής των συμβασιούχων εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος των συμβασιούχων Ν.Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, αύριο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, ενώ έχουν ήδη εξαγγείλει 48ωρη κινητοποίηση για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 17 και 18 Μαΐου, αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων τους.

“Με αυταπάρνηση δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα και το αποδείξαμε. Αν χρειαστεί θα αφήσουμε βρώμικη την πόλη, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη δουλειά μας. Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν θα σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε με αγώνες δυναμικούς και θα τους εντείνουμε. Το αίτημα μας είναι δίκαιο, καθώς ικανοποιούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες” υποστήριξε η κ.Εξαδαχτύλου στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς, απηύθυνε νέα έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους το διάστημα της 48ωρης κινητοποίησης των εργαζομένων.

“Ήταν εξαιρετικά δύσκολο το περασμένο τριήμερο να εκτελεστούν τα προγράμματα καθαριότητας, καθώς απουσίαζε από τη δύναμη το 75% – 80% των ανθρώπων που κάνουν αποκομιδή και σάρωμα. Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και θεωρώ ότι η πόλη δεν ήταν στην κατάσταση που αρχικά φοβήθηκα. Από δω και πέρα, δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι” υποστήριξε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Ψαρράς.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης κάλεσε τους δημότες “να συνεργαστούν τις ημέρες των κινητοποιήσεων και εάν βλέπουν γεμάτους τους κάδους των απορριμμάτων στη γειτονιά τους να μην κατεβάζουν σκουπίδια, γιατί αρχίζει να ανεβαίνει και η θερμοκρασία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε