Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε τόνους λευκούς και ροζέ τα φετινά «ΒορΟινά» – 200 καλεσμένοι και dress code

κρασί

Οίνος ευφραίνει καρδίαν στη Θεσσαλονίκη. Σε τόνους λευκούς και ροζέ και με μόνο 200 καλεσμένους, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους για γευστική δοκιμή πάνω από 100 διαφορετικά κρασιά, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου η οινική εκδήλωση «ΒορΟΙνά».

Φέτος η γιορτή κρασιού «ΒορΟΙνά» αποκτά διαφορετικό χαρακτήρα λόγω της πανδημίας Covid19, αλλά και ελαφρώς παραλλαγμένο όνομα. Τα «Αγαπημένα ΒορΟΙνά», όπως βαφτίστηκε φέτος η εκδήλωση, θα φιλοξενηθούν και πάλι στην προβλήτα 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με λίγους – σε σχέση με τους χιλιάδες άλλων ετών – καλεσμένους και κανόνα ένδυσης (dress code), αφού οι συμμετέχοντες καλούνται να φορέσουν κάτι – ρούχο ή αξεσουάρ – εμφανώς λευκό ή ροζέ, όπως και τα κρασιά που θα σερβίρονται (φέτος δεν θα υπάρχουν ερυθρά).

Θεσσαλονίκη: «ΒορΟινή» απόλαυση ουρανίσκου

Στα τραπέζια γευσιγνωσίας, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει οίνους των μελών της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», από τις κορυφαίες οινοποιίες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, «για ακόμη περισσότερη “ΒορΟινή” απόλαυση, στην εκδήλωση θα υπάρχει δυνατότητα γευσιγνωσίας ξεχωριστά, αφρωδών και γλυκών οίνων, ρετσίνας και αμπελοοινικών αποσταγμάτων».

Η συμμετοχή στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19.00 έως τις 23.00 (με δυνατότητα επιλογής στις 19:00 – 21:00 ή στις 21:00 – 23:00), θα είναι με κράτηση και προπληρωμή, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν ως δώρο το συλλεκτικό ποτήρι των ΒορΟινών, στο οποίο θα γίνεται το σερβίρισμα του κρασιού από σερβιτόρους στα τραπέζια γευσιγνωσίας.

πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις