Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σπείρα ξάφριζε σπίτια στο Ωραιόκαστρο με λεία μετρητά, χρυσές λίρες και κοσμήματα

Θεσσαλονίκη: Σπείρα ξάφριζε σπίτια στο Ωραιόκαστρο με λεία μετρητά, χρυσές λίρες και κοσμήματα

Οι κλοπές έκαναν άνω – κάτω το Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν την έρευνα και να φτάνουν στα άδυτα της οργάνωσης…

Η σπείρα έβαζε στο στόχαστρο σπίτια στο Ωραιόκαστρο και για ένα δίμηνο είχε καταφέρει να σκορπίσει τον τρόμο. Οι δράστες έφευγαν με μετρητά, κοσμήματα αξίας ακόμα και χρυσές λίρες που υπήρχαν μέσα στα διαμερίσματα. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίστηκε αθόρυβα και πλέον έρχονται στο φως μια σειρά από στοιχεία. Συνολικά έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για 7 άτομα – μέλη της συμμορίας.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την ταυτοποίηση των δραστών που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, εξιχνίασαν 6 περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση φθοράς που έλαβαν χώρα σε περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν κατά περίπτωση δικογραφίες σε βάρος 7 συνολικά ατόμων για τα αδικήματα της κλοπής και της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

Οι πράξεις αυτές τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2023 και αφαιρέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 22.230 ευρώ, 22 χρυσές λίρες, κοσμήματα καθώς και τιμαλφή αξίας 2.000 ευρώ περίπου, ενώ σε μία περίπτωση προκλήθηκε φθορά σε υαλοπίνακα λεωφορείου ΚΤΕΛ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις