Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας από τους εργαζομένους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 09.00 το πρωί, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Διεύθυνση στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης…

προχώρησαν οι εργαζόμενοι των 43 υπηρεσιών της Βόρειας Ελλάδας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), διαμαρτυρόμενοι για έλλειψη χρηματοδότησης και υποστελέχωση. Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΥΠΑΑΤ για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Απόστολος Σκούφας.

Με τη φράση “δεν πάει άλλο”, ο κ. Σκούφας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε ότι “η κατάσταση είναι δραματική, τόσο όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσής μας στις υπηρεσίες λόγω έλλειψης καυσίμων, όσο και αναφορικά με την εκτέλεση των καθηκόντων μας, που καθημερινά γίνεται πιο δύσκολη, ενώ την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μας εμπαίζουν συστηματικά”.

Σύμφωνα με τον κ. Σκούφα, πέραν των συσσωρευμένων προβλημάτων αναφορικά με τις περικοπές μισθών, συντάξεων και “τη λήψη άλλων δυσμενών μέτρων”, οι 350 Βορειοελλαδίτες εργαζόμενοι του ΥΠΑΑΤ “δεν έχουμε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ενώ εργαζόμαστε σε κτήρια που επλήγησαν από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας και ακόμη δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση για να ξεκινήσει η αποκατάσταση”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στις 43 υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Βόρειο Ελλάδα-από την Κομοτηνή ως και την Ορεστιάδα- απασχολούνται 350 άτομα (150 στη Θεσσαλονίκη), ενώ προ επταετίας αυτοί ανέρχονταν σε 700. “Τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, ανάλογα με την περιοχή, κυμαίνονται από 20% έως και 60%”, υπογράμμισε ο κ. Σκούφας.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑΑΤ στη Μακεδονία – Θράκη, σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “ναι μεν οι αρμόδιοι του υπουργείου τελικώς ενέκριναν την προμήθεια καυσίμων, ύστερα από ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ μας για τουλάχιστον δύο μήνες, αλλά ακόμη δεν έχει μπει το νερό στο αυλάκι. Για να γίνει αυτό πρέπει να πιστωθούν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπηρεσιών, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός και να μπορέσουμε να προμηθευτούμε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης”.

Συμπλήρωσε δε ότι “γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται είναι σκόπιμες”. Για το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Σκούφας σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων και θα “αποφασιστούν οι επόμενές μας κινήσεις”.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε