Σάββατο, 13 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ

Η αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ έφερε 49 συλλήψεις. Πρόκειται για 31 άνδρες και 18 γυναίκες που οδηγούνται στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα 49 άτομα που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετική Επιστημών του ΑΠΘ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα εκ νέου στα δικαστήρια για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Πρόκειται για 31 άνδρες και 18 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών.

Όλοι κατηγορούνται για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων.

Σε ό,τι αφορά τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν κατά την ίδια επιχείρηση, όπως ναυτικοί πυρσοί, ξύλινα κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, βαριοπούλα κ.ά., η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δραστών και σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.

Στις 11:00 έξω από τα Δικαστήρια είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης 49 συλληφθέντες από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις