Τρίτη, 25 Ιουν.
28oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στο «φουλ» οι ετοιμασίες για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: Στο «φουλ» οι ετοιμασίες για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους
Φωτογραφία αρχείου intime

Αντίστροφα μετρούν στη Θεσσαλονίκη για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για τον στολισμό της πόλης. 

Το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη θα είναι γιορτινό με αμέτρητα λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ η χριστουγεννιάτικη αγορά θα φιλοξενεί πληθώρα δράσεων, ενώ δέντρα και φάτνες θα υπάρχουν σε κάθε γειτονιά.

Στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα γιορτινό σκηνικό. Το κεντρικό δέντρο που κοσμεί την πλατεία ταξίδεψε από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, είναι ύψους 18 μέτρων και φωτίζεται με περίπου 50.000 λαμπιόνια led.

Ο άξονας της Αριστοτέλους μέχρι το ύψος της Φιλίππου θα φωτιστεί με ένα κινούμενο light show, ενώ τον διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί σκηνή που θα φιλοξενήσει στις 7 Δεκεμβρίου τη συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή Πέτρου Ιακωβίδη και η οποία θα παραμείνει για τριάντα ημέρες, ως κομμάτι του εορταστικού σκηνικού, φιλοξενώντας δράσεις και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες και για τη χριστουγεννιάτικη αγορά, που θα λειτουργήσει στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πλησίον του αγάλματος του Βενιζέλου. Θα στηθούν 39 ξύλινα σπιτάκια, ενώ πόλο έλξης για τα παιδιά αναμένεται να αποτελέσουν τα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη, των ξωτικών και των παιδικών δράσεων.

Κάθε γειτονιά της πόλης θα έχει το δικό της κεντρικό δέντρο, μια μεγάλη φάτνη, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο καράβι και άλλα διακοσμητικά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις