Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο 21χρονοι παρκουρίστες – Για τι κατηγορούνται

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο 21χρονοι παρκουρίστες – Για τι κατηγορούνται

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας οι νεαροί που αναστάτωσαν τον πρωί της Δευτέρας (8.5.2023) τη Θεσσαλονίκη με το… παρκούρ τους, ενώ οι αστυνομικοί εικάζουν ότι ευθύνονται για τη φωτιά που κατέστρεψε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων.

Το πρωτοφανές επεισόδιο με τους νεαρούς που έκαναν παρκούρ ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν ξέσπασε φωτιά σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όταν ξημέρωσε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δύο κουκουλοφόροι είχαν εγκλωβιστεί στην ταράτσα. 

Παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών οι δύο 21χρονοι αρνούνταν να κατέβουν και έκαναν τεράστια άλματα από ταράτσα σε ταράτσα. Στο σημείο έφτασαν και δημοσιογράφοι που κάλυπταν την είδηση. 

Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ο ένας εκ των δραστών κατήλθε από την ταράτσα και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, τα δύο άτομα προκάλεσαν την πυρκαγιά, όταν κατά τη διάρκεια δημιουργίας γκράφιτι στην ταράτσα του κτηρίου, πήρε φωτιά ένας μουσαμάς.

Έπειτα από έλεγχο, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Σε βάρος των δύο 21χρονων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις