Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους με ξαφνική πορεία για τις αναστολές – Νέο ξέσπασμα από υγειονομικούς

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους με ξαφνική πορεία για τις αναστολές – Νέο ξέσπασμα από υγειονομικούς

Με καζάνια που βράζουν μοιάζουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών…

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των υγειονομικών που αναμένεται να τεθούν -ή ήδη έχουν τεθεί- σε αναστολή εργασίας λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από εκατοντάδες υγειονομικούς από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με κατεύθυνση την πλατεία Αριστοτέλους και την ΔΥΠΕ.

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα, τονίζει ότι θα επιβαρυνθεί στο μέγιστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την απομάκρυνση χιλιάδων εργαζομένων. «Μπλοκάρουμε την ίδια τη διαδικασία αναστολής καθηκόντων. Λέμε ναι στο μαζικό-καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού και λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά αναστολή, καμιά απόλυση, καμιά πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», πρόσθεσε η κ. Κατσίμπα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα δεκάδες εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο και κρατώντας τις σχετικές αναφορές στο χέρι διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική διαχείριση των υγειονομικών-νοσηλευτών.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο – Χάος με τις αναστολές εργασίας

Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν και για το γεγονός ότι συνάδελφοί τους ξεκίνησαν κανονικά βάρδιες και δεύτερη σερί ημέρα, ενώ θα έπρεπε να βγουν σε αναστολή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις