Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι – Πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης – video

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι – Πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης – video

Σε εξέλιξη η πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πορεία θα κινηθεί στις οδούς Εγνατία, Αντιγονιδών και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης…

Σε εξέλιξη η πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πορεία θα κινηθεί στις οδούς Εγνατία, Αντιγονιδών και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Κατά την πορεία τους προς το ΥΜΑΘ, οι συνταξιούχοι έκαναν συμβολική κατάληψη του δρόμου στη συμβολή των οδών Αντιγονιδών και Εγνατία, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις.

Στη συνέχεια καθώς κινούνταν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, έκαναν ολιγόλεπτη κατάληψη του δρόμου στο υψος της πλατείας Αντιγονιδών. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ιστορική δικαστική απόφαση για τις συντάξεις

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα, ωστόσο υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να δικαιωθούν οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι που είδαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομά αδείας τους να κόβονται. Η απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης δικαιώνει τον Οδυσσέα Τσολογιάννη και του επιδίκασε επιστροφή δώρων και μειώσεων ύψους 11.184,57 ευρώ.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέπεια της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε ότι όλες οι περικοπές και οι καταργήσεις των δώρων και του επιδόματος αδείας είναι αντισυνταγματικές. Αυτή η απόφαση αφορά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς 2.500.000 συνταξιούχους και περίπου 700.000 εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου.

Πηγή: thestival.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις