Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους συνταξιούχοι και φοιτητές – Συναντήθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης [pics, vids]

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους συνταξιούχοι και φοιτητές – Συναντήθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης [pics, vids]

Φοιτητές και συνταξιούχοι με πανό και συνθήματα έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη. Τα αιτήματά τους…

Στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κατέληξε λίγο μετά τις 12.00 η πορεία των συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην πορεία συμμετείχαν συνταξιούχοι από συνταξιουχικές οργανώσεις της πόλης αλλά και την ευρύτερη περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Κύριο αίτημα τους, μεταξύ άλλων είναι να σταματήσει η περικοπή στις συντάξεις τους. Οι συνταξιούχοι εξέφρασαν επίσης την συμπαράστασή τους στους φοιτητές, διότι όπως λένε, “ο αγώνας μας είναι κοινός”

Οι συνταξιούχοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και από φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα και φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Με τη συγκέντρωση αυτή, οι φοιτητές διεκδικούν μεταξύ άλλων δωρεάν συγγράμματα για όλους, τα συγγράμματα να τυπώνονται στα πανεπιστημιακά εκτυπωτικά κέντρα με ευθύνη του κράτους, μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους που είναι από άλλες πόλεις και έχουν οικονομικά προβλήματα.

Στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνονται επίσης δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές. Η Αγίου Δημητρίου στο ύψος του ΥΜΑΘ παραμένει κλειστή…

Πηγή: thestival.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις