Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σχέδια για επέκταση του φυσικού αερίου – Τι προβλέπεται μέχρι το 2023!

Θεσσαλονίκη: Σχέδια για επέκταση του φυσικού αερίου – Τι προβλέπεται μέχρι το 2023!

Στην περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου, υπό προϋποθέσεις, στοχεύει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, επισήμανε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση και απαντώντας έτσι στο αίτημα των πολιτών του δήμου για συνδέσεις περισσότερων περιοχών…

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνάντησης του κ. Μπακούρα με τον κ. Γαβότση, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου μετέφερε στον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ το αίτημα πολιτών των περιοχών της Μυγδονίας και της Καλλιθέας του δήμου Ωραιοκάστρου, για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Σημείωσε, δε, ότι η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου θα επιφέρει σημαντική μείωση στο ενεργειακό κόστος των οικιακών καταναλωτών και θα ενισχύσει την ευρύτερη τοπική ανάπτυξη του δήμου.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ επισήμανε ότι με βάση το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας 2019 – 2023, εντάχθηκε η τροφοδότηση της Λητής και των περιοχών της Νεοχωρούδας και του Πενταλόφου, ενώ υπενθύμισε ότι σήμερα τροφοδοτούνται ήδη με φυσικό αέριο το Ωραιόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και η Γαλήνη.

Υπογράμμισε επίσης ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενεργεί με σεβασμό στο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο, τηρώντας απαρέγκλιτα το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξής, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου, την οικονομική αποδοτικότητα των επενδύσεων και την ασφαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις