Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει τυφλός μουσικός – Το bullying, ο πρώτος δίσκος και η μπάλα (pics, vid)

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει τυφλός μουσικός – Το bullying, ο πρώτος δίσκος και η μπάλα (pics, vid)
YouTube

Μουσικός με ολική τύφλωση στη Θεσσαλονίκη διδάσκει σε σχολεία και ετοιμάζει τον πρώτο του δίσκο. Χρειάστηκε βέβαια να ξεπεράσει πολλά άλλα προβλήματα, που δεν είχαν να κάνουν με την έλλειψη όρασης…

Μπορεί από τα 18 του να έχει ολική τύφλωση, ωστόσο δεν στάθηκε εμπόδιο ώστε να σπουδάσει στο ΠΑΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη, να μάθει παραδοσιακά κρουστά, κιθάρα και να ακολουθήσει το όνειρό του.

Σύμφωνα με το ThessToday πρόκειται για τον Στέφανο Εφρεμίδη, ο οποίος πλέον διδάσκει μουσική σε σχολεία εδώ και μερικά χρόνια. Τα επαγγελματικά του βήματα προχωρούν διαρκώς καθώς όχι μόνο έχει κυκλοφορήσει το δικό του τραγούδι, αλλά ετοιμάζει και τον πρώτο του προσωπικό δίσκο.

Θεσσαλονίκη: Με στήριγμα τη μουσική 

Η ιστορία του Στέφανου ξεκινά από μικρή ηλικία, από τότε που θυμάται τον εαυτό του να λατρεύει τη μουσική και να επιθυμεί να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτή. 

Εργάστηκε για ένα διάστημα στο τηλεφωνικό κέντρο για τυφλούς του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου αλλά τον Δεκέμβριο του 2017 αποφάσισε να παραιτηθεί και να ξεκινήσει να διδάσκει μουσική σε σχολεία.

Η πρώτη επαφή με τους μαθητές

Μέχρι στιγμής ο Στέφανος έχει διδάξει σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε Διδυμότειχο, Ικαρία και Σουφλί. Φέτος, μάλιστα διδάσκει μουσική στο 1ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Θεσσαλονίκης.

«Η πρώτη επαφή με τα παιδιά ήταν πολύ καλή και με υποδέχονταν με αρκετή χαρά. Φαινόταν πως τους άρεσε που τους δίδασκα και κάναμε διάφορες δραστηριότητες μαζί παρά το γεγονός ότι είμαι τυφλός. Δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερα προβλήματα. Ακόμη και στις μικρότερες τάξεις που τα παιδιά είναι πιο ατίθασα, υπήρξε χημεία και τα πηγαίναμε πολύ καλά. Ελάχιστες μόνο φορές ορισμένα παιδιά δεν με άκουγαν ή μπορεί να κορόιδευαν λίγο στην αρχή αλλά στην πορεία τα βρήκαμε», εξηγεί στο ThessToday ο μουσικός.

μουσικός

Η μουσική καριέρα και ο δίσκος που ετοιμάζεται

Το σπίτι του Στέφανου είναι γεμάτο με όργανα. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του περιλαμβάνει τη μουσική. Από τότε που ήταν φοιτητής, εργαζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά της πόλης και διασκέδαζε τον κόσμο. Υπήρξαν αρκετές φορές βέβαια που έχασε δουλειές επειδή δεν έβλεπε και είχε δεχτεί αρκετό bullying.

Όπως εξήγησε, είναι δύσκολη η νυχτερινή ζωή για να αντέξει κανείς και κυρίως όταν βιώνει προβλήματα υγείας αλλά η αγάπη του για το τραγούδι και τη μουσική τον κράτησαν όρθιο και αυτήν την περίοδο ετοιμάζει τον πρώτο του δίσκο.

«Το πρώτο μου τραγούδι κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια και τώρα στα 35 μου είμαι πανέτοιμος να βγάλω τον δικό μου δίσκο με 7 δικά μου κομμάτια. Πάντα είχα την ανάγκη να γράφω τραγούδια και όσο περνούσε ο καιρός αυτό εξελίχθηκε. Πιστεύω πως θα είναι έτοιμος το φθινόπωρο. Και ο απώτερος σκοπός είναι οι περιοδείες που θα ήθελα να κάνω. Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να τραγουδούν άλλοι τα δικά μου κομμάτια», επισημαίνει.

Στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου Τυφλών

Εκτός από τη μουσική, ο Στέφανος Εφρεμίδης παίζει ποδόσφαιρο για τυφλούς από το 2004. Για δέκα χρόνια ήταν στην Εθνική ομάδα τυφλών Ελλάδας και σήμερα είναι στην ομάδα «Πυρσός Θεσσαλονίκης».

«Από τότε που τυφλώθηκα ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο και με βοήθησε πάρα πολύ στον προσανατολισμό μου», αναφέρει. Ακόμη, έχει αδυναμία στα ταξίδια και έχει γνωρίσει αρκετές χώρες με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

«Οι τυφλοί είναι ένας μικρόκοσμος. Υπάρχει αρκετή ευαισθητοποίηση πλέον αλλά σίγουρα κάποια προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν. Η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης δεν είναι εύκολη και οι θέσεις εργασίας για τους τυφλούς είναι ελάχιστες. Όλοι πρέπει να έχουν ευκαιρίες και να κυνηγάνε τα όνειρα τους», καταλήγει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις