Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου άντρα που διακινούσε κοκαϊνη

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου άντρα που διακινούσε κοκαϊνη

Η σύλληψη του 39χρονου στη Θεσσαλονίκη έγινε θέμα και στη Γερμανία. Ο καταζητούμενος διακινούσε κοκαϊνη και πίστεψε ότι στην Ελλάδα μπορούσε να ζήσει ξέγνοιαστος…

Στα χέρια αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη ο 39χρονος καταζητούμενος. Οι Αρχές στη Γερμανία τον αναζητούσαν καθώς από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, φαινόταν ότι διακινούσε κοκαϊνη. Πλέον κρατείται σε αστυνομικό τμήμα και θα εξεταστεί το αίτημα να εκδοθεί για να έρθει αντιμέτωπος με τις πράξεις που του αποδίδονται. Η συνεργασία ανάμεσα σε ελληνικές και γερμανικές αρχές που είχε ξεκινήσει όσο εκείνος πίστευε πως έχει γλιτώσει, οδήγησαν στα ίχνη του. Σε μπλόκο ο 39χρονος εντοπίστηκε, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Η συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη με τις Γερμανικές Αστυνομικές Αρχές και το Εθνικό Γραφείο SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 39χρονου – διεθνώς διωκόμενου ατόμου.

Έπειτα από την ανταλλαγή πληροφοριών, μεταξύ των παραπάνω Υπηρεσιών και την κατάλληλη αξιοποίησή τους, ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Αναζητήσεων που συστήθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, χθες το μεσημέρι (09-04-2023) έφτασε στα ίχνη του και συνέλαβε τον 39χρονο, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, σε περιοχή της Γερμανίας και σε συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 447,88 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές που θα εξετάσουν το αίτημα της Γερμανίας να εκδοθεί για να δικαστεί για τις πράξεις που του αποδίδονται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις