Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 45χρονος «Θεματοφύλακας» – Κυκλοφορούσε με «μαϊμού» περιπολικά, η δικογραφία στο newsit.gr

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 45χρονος «Θεματοφύλακας» – Κυκλοφορούσε με «μαϊμού» περιπολικά, η δικογραφία στο newsit.gr

Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ένας 45χρονος που παρουσιαζόταν ως αρχηγός του «Σώματος Θεματοφυλακής» καλούσε μέσω social media τους Έλληνες να… καταλάβουν την Ελλάδα που είναι υπό κατοχή, ενώ έφθασε σε σημείο να κυκλοφορεί με αστυνομικό φάρο στο αυτοκίνητο του και να κόβει βόλτες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ο 45χρονος «Θεματοφύλακας» έπεσε στα δίχτυα των Αρχών στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο διενεργούμενης έρευνας έπειτα από βίντεο που ανέβασε στο ίντερνετ ενώ τα αδικήματα που διέπραξε, αφορούν, μεταξύ άλλων, «Απειλή διάπραξης εγκλημάτων», «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων» και «Αντιποίηση Δημόσιας Υπηρεσίας».

«Ελάτε να καταλάβουμε τη χώρα»

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και έχει στη διάθεση του το newsit.gr, η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της δράσης του 45χρονου, ξεκίνησε «στις 05-09-2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:45 όταν αναρτήθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα δημοσίευμα με τίτλο: «Θεσσαλονίκη: Περιπολίες από τους ‘Θεματοφύλακες του Συντάγματος’, με οχήματα και φάρους – Δείτε βίντεο», στο οποίο περιλαμβανόταν βίντεο και αποτελούσε αναδημοσίευση του αρχικού, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Στο εν λόγω βίντεο εμφανιζόταν να ομιλεί άνδρας, ισχυριζόμενος ότι είναι μέλος της γνωστής ομάδας με την ονομασία «Σώμα Θεματοφυλακής Άρθρου 120 Συντάγματος» και ευρισκόμενος, κατά τα λεγόμενά του, επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη, παρουσίαζε 6 οχήματα ιδιωτικής χρήσεως, τα οποία ήταν σταθμευμένα και εν λειτουργία στην άκρη του οδοστρώματος με χρήση φώτων έκτακτης ανάγκης (αλάρμ) και στα περισσότερα εκ των οποίων είχαν τοποθετηθεί και λειτουργούσαν φωτεινές σημάνσεις (φάροι) χρώματος μπλε – κόκκινου, που προσομοιάζουν με αυτούς που χρησιμοποιεί στα υπηρεσιακά της οχήματα η Ελληνική Αστυνομία.

Ο εν λόγω άνδρας δήλωνε στο επίμαχο βίντεο ότι τα προαναφερόμενα οχήματα είναι περιπολικά του Σώματος Θεματοφυλακής, τα οποία περιπολούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα καλούσε «όλους τους Έλληνες» να ενταχθούν στο «Σώμα Θεματοφυλακής – Α120».

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ανέφερε τις φράσεις: «Έχετε καταλάβει πόσο εύκολο είναι να καταλάβουμε την Ελλάδα;», «Έλληνες, ενσωματωθείτε στο Α 120», «για να κυκλοφορήσεις με αναμμένο φάρο, αν δεν είσαι του Σώματος, αν δεν είσαι το Σύνταγμα, αν δεν είσαι Έλληνας πολίτης, τρως επτακόσια πενήντα (750) ευρώ πρόστιμο. Εμείς μέρα νύχτα έτσι κυκλοφορούμε διότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή», «Τόσο εύκολα παίρνουμε τη χώρα πίσω, κοιτάξτε λίγο, αρκεί να ‘ρθείτε στο Σώμα», «…ή έρχεσαι και παίρνεις τη χώρα στα χέρια σου, ή κάθεσαι και γίνεσαι υπόδουλος, γίνεσαι υποχείριο τους», «…κάνουμε περιπολίες όλη την πόλη, έχουμε δικαίωμα να έχουμε τους φάρους τα περιπολικά μας…», «Και να κάνουμε έλεγχο παντού από το πρωθυπουργικό γραφείο μέχρι το οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα, στρατόπεδο, και πάει λέγοντας, εάν κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Όποιος δεν κάνει τη δουλειά του σωστά, και ότι ορίζει το Σύνταγμα, τότε τον τελειώνουμε» και «Μέχρι τέλος του χρόνου έχουν τελειώσει όλα, αυτό είναι υπόσχεση».

Κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι το πρωτότυπο βίντεο αναρτήθηκε την 12-08-2023 και ώρα 22:09 στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «facebook» στο δημόσιο προφίλ χρήστη του συλληφθέντα και συνεχίζει να παραμένει δημοσιευμένο κατά τη σύνταξη του παρόντος, με αποτέλεσμα να είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε απροσδιόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Συγκεντρωθέν από την Υπηρεσία μας προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για ποινική αξιολόγηση αυτού και από την Εισαγγελία εκδόθηκε η υπ’ αριθ. Α23-31206 από 06-09-2023 παραγγελία προς την Υπηρεσία μας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τελέσεων αξιόποινων πράξεων και δη των προρρηθέντων αναλυτικά αναφερόμενων αδικημάτων καθώς και κάθε άλλης αξιόποινης πράξης που τυχόν ήθελε προκύψει σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Η σύλληψη

Στις επόμενες γραμμές του διαβιβαστικού της δικογραφίας, αναφέρεται πως τον συνέλαβαν. Συγκεκριμένα: « Κατόπιν των ανωτέρω εκδόθηκαν σχετικές αναζητήσεις και στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του ΤΠΚΕ/ΥΕΕΔ/ΔΑΘ και του Α.Τ. Καλλικράτειας, εντόπισαν τον ανωτέρω δράστη και τον προσήγαγαν στην έδρα της Υπηρεσίας μας, όπου και συνελήφθη. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο υπ’ αριθ. (…) αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα ακόλουθα αντικείμενα:

  1. 1 φάρος αυτοκινήτου, που εκπέμπει φως χρώματος κυανό-ερυθρό,
  2. 1 μαχαίρι, τύπου αναδιπλούμενου σουγιά, συνολικού μήκους είκοσι (20) εκατοστών και μήκους λάμας οκτώ (8) εκατοστών,
  3. 1 ζευγάρι μεταλλικές χειροπέδες,
  4. 1 φορητή μεγαφωνική εγκατάσταση αποτελούμενη από μεγάφωνο και μικρόφωνο,
  5. Διάφορα αυτοκόλλητα κυκλικού σχήματος, όπου αποτυπώνονται ενδεικτικά οι φράσεις «ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ * ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*, ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗ* Α120Σ», «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ», το εθνόσημο, εικόνες της Παναγίας και του Χριστού καθώς και η Ελληνική σημαία.

Συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και εντολής του. Ενεργείται προανάκριση».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις