Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συνθήματα για τον Αλέξη Τσίπρα – Έκλεισαν το δρόμο μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο [vids]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Διαμαρτυρία μπροστά από το ΥΜΑΘ όπου βρίσκεται στο πρωθυπουργικό του γραφείο ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο Καρυπίδη. Αρχικά συγκεντρώθηκαν…

απέναντι από το υπουργείο, ενώ ακολούθως θέλησαν να τοποθετήσουν πανό έξω από το ΥΜΑΘ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τους επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι αντιδρώντας, προχώρησαν στο κλείσιμο της οδού Αγ. Δημητρίου, η οποία βρίσκεται μπροστά στο κτίριο. Μπροστά από τους διαδηλωτές έχουν παραταχθεί δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η σημερινή διαμαρτυρία των εργαζομένων εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν εδώ και πολλούς μήνες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και ζητώντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
 

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 10.30 στο πρωθυπουργικό γραφείο που στεγάζεται στο ΥΜΑΘ. Εκεί αρχικά τον περίμεναν εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, οι οποίοι έχουν ζητήσει από χθες να συναντηθούν μαζί του, χωρίς όμως να έχει κλειστεί ραντεβού.Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού τους ενημέρωσαν ότι, λόγω φόρτου, δεν μπορεί να τους δεχτεί σήμερα ο κ. Τσίπρας και αυτό θα γίνει σε άλλη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό, όμως κάτι τέτοιο δεν τους επετράπη από την αστυνομία.

Διαμαρτυρία με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ πραγματοποιεί και ο Ζαφείρης Τζούτζιας, ιδιοκτήτης καταστήματος υαλικών στην περιοχή της Δελφών στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εξαιτίας των εργοταξίων του Μετρό. Ο κ. Τζούτζιας βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση από το 2009 και σήμερα ήρθε έξω από το ΥΜΑΘ κρατώντας ένα πανό το οποίο αναγράφει: ”Κύριε πρωθυπουργέ τι θα κάνετε για εμάς τους επαγγελματίες που μας έχει καταστρέψει το Μετρό”.

Να σημειωθεί ότι στις 12.00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down (Ροδοπόλεως 4, Καλαμαριά). Στη 13:00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΕΘ – Helexpo από κοινού με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για τη φιλοξενία προσφυγόπουλων, από 12 δομές φιλοξενίας του νομού Θεσσαλονίκης. Εκεί θα βρίσκεται και ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.

Πηγή: thestival.gr, voria.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε