Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Τα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε καραντίνα”! Μάσκες, γάντια και αποστάσεις στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Θεσσαλονίκη: “Τα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε καραντίνα”! Μάσκες, γάντια και αποστάσεις στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Πρώτη του Μάη σήμερα και παρότι είναι μια διαφορετική Πρωτομαγιά – λόγω και των περιορισμών που έχει φέρει ο κορονοΐός – τα συνδικάτα και οι σύλλογοι εργαζομένων τιμούν κανονικά την Εργατική Πρωτομαγιά και τον αγώνα των εργατών στο Σικάγο το 1886 για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Παρά την έκκληση της κυβέρνησης να μεταφερθούν οι εκδηλώσεις το επόμενο Σάββατο, εκπρόσωποι των συνδικάτων αποφάσισαν η Πρωτομαγιά να τιμηθεί σήμερα, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου έχουν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα του Βενιζέλου και κρατώντας αποστάσεις πραγματοποιούν την καθιερωμένη συγκέντρωσή τους στη συμβολή της Αριστοτέλους με την Εγνατία. Οι συμμετέχοντες φορούν γάντια και μάσκες, κρατούν πανό με αποστάσεις, ενώ οι διοργανωτές έχουν βάλει ακόμη και σημάδια στο οδόστρωμα ώστε να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες και στη συνέχεια, αντί πορείας, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα μεταβεί στη συμβολή της Εγνατίας με την οδό Βενιζέλου όπου βρισκόταν το μνημείο του Καπνεργάτη για τα θυμίζει τα θλιβερά γεγονότα του Μάη του ’36 όπου και θα καταθέσει στεφάνια. Για το μήνυμα της σημερινής ημέρας μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης…

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις