Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τα εμφράγματα των ημερών του Πάσχα αποκάλυψαν και κρούσματα κορονοϊού

Θεσσαλονίκη: Τα εμφράγματα των ημερών του Πάσχα αποκάλυψαν και κρούσματα κορονοϊού

Πολλές εκπλήξεις έκρυβαν τα περιστατικά που έφταναν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τις ημέρες του Πάσχα. Κι αυτό γιατί αυτό το διάστημα είναι πολλά τα περιστατικά των εμφραγμάτων. 

Ο Παναγιώτης Τουχτίδης, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Παπαγεωργίου το οποίο εφημέρευε την Κυριακή του Πάσχα περιέγραψε την κατάσταση. 

«Ανέκαθεν τα επείγοντα ήταν ένας δύσκολος χώρος κι αυτό γιατί πολλοί ασθενείς έρχονται ως επείγοντα περιστατικά αλλά πολύ συχνά αποκρύπτονται δευτερεύουσες παθήσεις. Έτσι και φέτος ήρθαν πολλά περιστατικά με εμφράγματα, προβλήματα στη χολή ή στο στομάχι και αφού αντιμετωπίστηκαν φάνηκε από τα τεστ που έγιναν ότι αρκετοί ήταν θετικοί στον κορονοϊό. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είχαμε 13 εισαγωγές στη Μονάδα Εμφραγμάτων από τις οποίες οι 2 ήταν θετικοί στον κορονοϊό. Άλλωστε η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη ακόμα».

Και προσθέτει: «Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και δυσχεραίνει την κατάσταση καθώς η μονάδα εμφραγμάτων διαθέτει 9 κλίνες και δεν μπορείς να έχεις και τους θετικούς και τους αρνητικούς μαζί και πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά. Γενικά, όπως όλες οι μέρες που εμπεριέχουν κατάχρηση, έτσι και το Πάσχα είχαμε πολλά περιστατικά εμφράγματος. Μόλις στην πρωινή βάρδια της Κυριακής είχαμε να αντιμετωπίσουμε 9 περιστατικά. Κι αυτό γιατί το ποτό και το φαγητό ξεκίνησε από νωρίς το Μεγάλο Σάββατο λόγω της Ανάστασης που έγινε νωρίς».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις