Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν ακόμα 6 μέλη της Χρυσής Αυγής για το «ντου» σε έκθεση καλλιτέχνη στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν ακόμα 6 μέλη της Χρυσής Αυγής για το «ντου» σε έκθεση καλλιτέχνη στην Καλαμαριά

Στην ταυτοποίηση ακόμη έξι ατόμων από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής που έκανε «ντου» σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, στην Καλαμαριά προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι άνδρες της Ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη επιπλέον έξι μελών της Χρυσής Αυγής, φτάνοντας στο σύνολο 11.

Αρχικά είχαν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα, τέσσερις άντρες ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Το χρονικό της παρέμβασης

Υπενθυμίζεται ότι, η ομάδα των Χρυσαυγιτών μπούκαρε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά στην έκθεση του Σεργκέι Αντρέεφσκι, μοιράζοντας φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο. Μάλιστα φεύγοντας, «σφράγισαν» και την είσοδο, τοποθετώντας και κόκκινες κορδέλες.

«Δεν έχετε δικαίωμα να βρίσκεστε εδώ, σε έναν δημόσιο ελληνικό χώρο. Θα έπρεπε να ντρέπεστε», φώναζαν στον καλλιτέχνη, αναγκάζοντάς τον να κατεβάσει τα έργα του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις