Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η θολότητα φεύγει, το νερό… έρχεται! Θέμα ωρών η πλήρης υδροδότηση

Θεσσαλονίκη: Η θολότητα φεύγει, το νερό… έρχεται! Θέμα ωρών η πλήρης υδροδότηση

Καλά νέα επιτέλους για τη Θεσσαλονίκη. Η θολότητα του πόσιμου νερού φαίνεται να έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα να βρίσκεται εντός των επιτρεπτών ορίων. Στον Δενδροπόταμο η Νοτοπούλου.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες. Η θολότητα του πόσιμου νερού φαίνεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις από το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, να έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα να βρίσκεται εντός των επιτρεπτών ορίων.

Τροφοδοτείται σιγά σιγά η Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης από το νερό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, ο οποίος βρίσκεται στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου μαζί με την διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου και τεχνικούς της εταιρίας.

Η προϊσταμένη του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, επισκέφτηκε το αντλιοστάσιο στο Δενδροπόταμο και σχολίασε: «Αυτήν τη στιγμή το νερό της Αραβησσού είναι καθαρό και έχει ξεκινήσει η τροφοδοσία του συστήματος της πόλης».

Το νερό… νεράκι στη Θεσσαλονίκη – Παράταση στη… λειψυδρία λόγω θολότητας

«Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ εργαζονται υπεράνθρωπα νυχθημερόν απο την  τρίτη προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη. από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης της κρίσης», συμπλήρωσε η κ. Νοτοπούλου.

Ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι εδώ και περίπου μισή ώρα το νερό που προέρχεται από τις πηγές της Αραβησσού τροφοδοτεί την πόλη, καθώς έχει απαλλαγεί από τη θολότητα που είχε μετά την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού και είναι πλέον κατάλληλο για κατανάλωση. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανέφερε η ΕΥΑΘ.

Τι θα γίνει με τις νέες διακοπές

Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση.

Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, voria

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις