Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Το ΑΠΘ αναγορεύει επίτιμο διδάκτορα κορυφαίο ερευνητή στον τομέα της Νεφρολογίας

Θεσσαλονίκη: Το ΑΠΘ αναγορεύει επίτιμο διδάκτορα κορυφαίο ερευνητή στον τομέα της Νεφρολογίας

Ένας εκ των κορυφαίων ερευνητών παγκοσμίως στον χώρο της Νεφρολογίας ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βύρτσμπουργκ Christoph Wanner θα αναγορευτεί επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής. Τον τιμώμενο θα προσφωνήσει ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, καθ. Στέφανος Τριαρίδης και τον έπαινό του θα αναγνώσει ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Παντελεήμονας Σαραφίδης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Χαράλαμπος Φείδας και ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης.

Ο Καθηγητής Christoph Wanner γεννήθηκε στο Bad Mergentheim του κρατιδίου Baden-Württemberg της Γερμανίας, το 1957. Για περισσότερα από 30 έτη διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε σημαντικά ερευνητικά πεδία της ειδικότητας της νεφρολογίας, ενώ η ερευνητική του παραγωγή έχει επιδράσει καταλυτικά στη διαμόρφωση των σύγχρονων θεραπευτικών στρατηγικών αντιμετώπισης της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (ΧΝΝ) και άλλων νοσημάτων.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι έρευνες του επάνω στον ρόλο των λιπιδίων και τον ρόλο της φλεγμονής στην εξέλιξη της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου και την εξέλιξη της καρδιαγγειακής νόσου σε ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο, καθώς και η μελέτη του ρόλου των αναστολέων των συμμεταφορέων γλυκόζης νατρίου (SGLT-2 inhibitors) στην αναστολή της εξέλιξης της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου και της καρδιακής ανεπάρκειας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις