Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Το ξέσπασμα του πατέρα 23χρονου υπέρβαρου που πέθανε μετά το χειρουργείο του

Φθιώτιδα

Για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου διακόπηκε η δική του γιατρού που κατηγορείται για το θάνατο 23χρονου υπέρβαρου μετά την χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. Η εκδίκαση της υπόθεση διακόπηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή τον Μάιο του 2017. Ο ίδιος ήταν υπέρβαρος, και είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου παρά τις δικές του ανησυχίες. Ο πατέρας του, Δημήτρης Σινιώρης, σοκαρισμένος και εξαγριωμένος έπειτα από την σημερινή δίκη, δήλωσε πως ο γιατρός κατά την διάρκειά της γελούσε και κορόιδευε:

«Έχασα το παιδί μου, ήρθαμε να δικάσουμε μια υπόθεση και μου γελούσε ειρωνικά. Με κορόιδευε. Αν είναι δυνατόν, λίγο σεβασμός. Αυτό το πράγμα έχει ξεφύγει. Αλλά αφού τον άφησαν ακόμα και χειρουργεί μέχρι και σήμερα, δεν γίνεται να έρχεται με το τζινακι του και το χέρι στην τσέπη! Έλεος. Τι κάνουμε εδώ; Πανηγύρι; Να κάνει η δικαιοσύνη αυτό που πρέπει. Έχουν χαθεί τρία παιδιά και δεν ξέρουμε πόσα άλλα ακόμη. Μέσα σε εννέα μέρες, αφού έβαλε γαστρικό δακτύλιο στο στομάχι, βρέθηκε στο χώμα».

Ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς που έχει αναλάβει την υπόθεση σχολίασε στο thesstoday.gr πως εύχεται να είναι και η τελευταία με τον συγκεκριμένο γιατρό. «Για την πρώτη υπόθεση υπήρξε ένα μπαλάκι ευθυνών, ο ιατρικός σύλλογος λέει δεν ενημερώθηκε. Έχουμε όμως αυτή την υπόθεση που δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Έχουμε και την υπόθεση της κόρης του ιερέα, που εκεί εν πάσει περιπτώσει έχουν λάβει γνώση και αυτεπαγγέλτως πρέπει να επέμβουν. Τώρα τι έκαναν, τι δεν έκαναν, θα δούμε».

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας. Οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια, ανέφεραν ότι ο νεαρός «μετά την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου υπέστη ενδοπεριτοναϊκή μόλυνση από μικροβιακό παράγοντα» την οποία δεν διέγνωσαν έγκαιρα οι γιατροί με αποτέλεσμα να υπάρξει δραματική καθυστέρηση στην αντιμετώπισή της που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 23χρονου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις