Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Το τελευταίο βράδυ τους πριν το… lockdown το έκαψαν στα Λαδάδικα

Θεσσαλονίκη πάρτι κορονοϊός

«Σκασμένοι» που ερχόταν το lockdown μετά τα πάνω από 300 κρούσματα, εκατοντάδες νέοι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη το… έκαψαν το βράδυ της Πέμπτης στα Λαδάδικα.

Διασκέδασαν «σαν να μην υπάρχει αύριο», χόρεψαν και φώναζαν, ο ένας πάνω στον άλλο. Κορονοϊός είπατε; Αποστάσεις και μέτρα είπατε; Lockdown στη Θεσσαλονίκη και «πέρασμα» στο επίπεδο 4 του υγειονομικού χάρτη είπατε;

Click4more Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη – Ποιες επιχειρήσεις μένουν ανοιχτές με… αυστηρούς όρους

Μάλλον για κάποιους όλα τα παραπάνω (μέτρα, κρούσματα κτλ) είναι λέξεις και έννοιες άγνωστες. Γι’ αυτό και το βράδυ της Πέμπτης, σε μαγαζί στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης έγινε ο… κακός χαμός.

Και όχι μόνο συνωστίστηκαν, αλλά ανέβαζαν και τις στιγμές κεφιού στα social media… Υπό τους ήχους του τραγουδιού “Δυο πόρτες έχει η ζωή (Το τελευταίο βράδυ μου)” εκατοντάδες άνθρωποι, ο ένας πάνω στον άλλο διασκέδαζαν και μάλιστα ένας απ’ αυτούς που ανέβασε βίντεο στο instagram έγραψε “το τελευταίο βράδυ μας, μέχρι το επόμενο αδέρφια”. Άλλοι έγραψαν “ό,τι προλάβουμε” ή “το 2021 πάλι”… 

 

 

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν στη Θεσσαλονίκη τεθεί σε ισχύ το τοπικό lockdown, στα πλαίσια του οποίου από τις 06:00 το πρωί ισχύουν νέα μέτρα. 

Στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης, από σήμερα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Ωστόσο, στις επόμενες ώρες, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Click4more Δερμιτζάκης: «Βόμβα» για 4.000 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού την άλλη εβδομάδα

Επιπλέον από σήμερα προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας (μάσκα παντού) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 5 το πρωί καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

– Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

– Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

– Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

-Κινηματογραφικές προβολές

-Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων. Οι πρόβες θα γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης

– Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

– Μουσικές σκηνές

– Εστίαση. Επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through

-Παιδότοποι

– Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)

-Γυμναστήρια

– Συνέδρια / Εκθέσεις

-Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

-Εμποροπανηγύρεις

-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις