Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Το θύμα ήταν αιμόφυρτο» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη νέα οπαδική επίθεση

Θεσσαλονίκη: «Το θύμα ήταν αιμόφυρτο» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη νέα οπαδική επίθεση

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες για τη νέα οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης (2.5.2023) με θύμα έναν 16χρονο μαθητή, γιατί φορούσε ζακέτα με τα διακριτικά άλλης ομάδας.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ιδιοκτήτης καταστήματος που βρέθηκε στο σημείο επίθεσης στη Θεσσαλονίκη περιγράφει όσα έζησε: «Το θύμα ήταν αιμόφυρτο. Ήταν άσχημα χτυπημένο».

«Ακούσαμε φασαρίες πήγαμε να δούμε τι έγινε. Τέσσερα – πέντε άτομα νεαρά μαζεμένα κλωτσούσαν ένα παλικάρι που ήταν πεσμένο κάτω. Τρέξαμε και φωνάξαμε μια άλλη κοπέλα. Με το που μας άκουσαν έτρεξαν για να φύγουν» σημειώνει ο ιδιοκτήτης, υπογραμμίζοντας τα «σημάδια» που πρόδωσαν τις διαθέσεις των δραστών.

«Πήραν τη ζακέτα του παιδιού. Κάποιοι γείτονες τρέξανε να τους προλάβουν αλλά δεν πρόλαβαν. Δεν καταλάβαμε από την αρχή ήταν πως πρόκειται για οπαδικό επεισόδιο. Το θύμα ήταν αιμόφυρτο. Ήταν άσχημα χτυπημένος. Η σύζυγος μου μαζί με τη φαρμακοποιό του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Μας είπε πως πονούσε και πως τον χτύπησαν στο κεφάλι», τόνισε.

Εργαζόμενη που έτρεξε να βοηθήσει τους ανήλικους είπε: «Ήμουν μέσα στο μαγαζί όταν ξαφνικά ακούσαμε φωνές και βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει. Είδα να βαράνε το παιδί στα μούτρα. Νόμιζα πως του διάλυσε τη μύτη. Βγήκαν από τις πολυκατοικίες και φώναζαν. Οποίος πήγε να βοηθήσει τον χτύπησαν και αυτόν. Καλέσαμε άμεσα την αστυνομία» και σημείωσε πως «γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά».

Ακόμα ένας άνδρας που προσπάθησε να βοηθήσει τους ανηλικούς είπε και ο γιος του δέχτηκε επίθεση για τον ίδιο ακριβώς λόγο: «O γιος μου μαζί με ένα άτομο προσέτρεξαν στο σημείο για να βοηθηθούν το παιδί. Πήγαν να του ρίξουν μπουνιά την οποία τελικά έφαγε το άλλο άτομο» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το ένα θύμα φορούσε φανέλα με διακριτικά του ΠΑΟΚ, ενώ και οι δύο «αμέσως πήγαν απέναντι στο φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες».

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο δράστες ηλικίας 21 ετών έχει συλληφθεί, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις