Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Του έδειξαν το πιο ανθρώπινο πρόσωπο και εκείνος στην πρώτη ευκαιρία τους έκλεψε

Θεσσαλονίκη: Του έδειξαν το πιο ανθρώπινο πρόσωπο και εκείνος στην πρώτη ευκαιρία τους έκλεψε

Το ζευγάρι μιλάει στο newsit.gr, για τα όσα έγιναν μέσα στο σπίτι τους, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Η κλοπή όπως φαίνεται ήταν σχεδιασμένη και υλοποιήθηκε όταν ο δράστης πίστεψε πως είχε βρει την κατάλληλη ευκαιρία…

Θύματα κλοπής έπεσαν μέσα στο ίδιο τους, το σπίτι, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης και μάλιστα, από άνθρωπο που είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, γνωστός επιπλοποιός της Θεσσαλονίκης, κατασκευάζει ποντιακές λύρες.

Ένας 42χρονος γείτονας τον είχε προσεγγίσει για να του ζητήσει μαθήματα λύρας και ο 82χρονος προσφέρθηκε να τον βοηθήσει. Για αρκετό καιρό με αφορμή τα μαθήματα έβρισκε τρόπο να μπαίνει στο σπίτι του ζευγαριού. Πριν από μερικές μέρες και ενώ ο 82χρονος ξεκουραζόταν, η 81χρονη σύζυγος του έφυγε για λίγο απο το σπίτι ξεχνώντας όμως την πόρτα ξεκλείδωτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος βρήκε την ευκαιρία, μπήκε στο σπίτι από την ανοιχτή πόρτα, άρπαξε 3 ποντιακές λύρες και ένα δοξάρι και εξαφανίστηκε. Ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος αναφέρει σοκαρισμένος στο newsit.gr: «Το παιδί το γνώριζα χρόνια. Και επειδή ήξερα καλή λύρα μου ζήτησε να του μάθω εγώ. Είχα μάθει ότι παλιότερα έκλεβε. Τον είχα ρωτήσει αν σταμάτησε και μου είπε ναι. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα το έκανε σε μένα. Εγώ ξεκουραζόμουν. Δεν κατάλαβα τίποτα.»

Η 81χρονη που όταν γύρισε στο σπίτι αντιλήφθηκε ότι έλειπαν τα μουσικά όργανα, μιλάει στο newsit.gr: «Τρόμαξα, φοβήθηκα πολύ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έμπαινε κάποιος μέρα μεσημέρι στο σπίτι και θα έπαιρνε τις λύρες. Δεν είχα καταλάβει ότι δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα. Δεν περίμενα ότι θα το έκανε ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Τα είχαμε πάντα σε ένα επιπλάκι δίπλα στον καναπέ. Ήξερε αυτός ότι πάντα είναι στο ίδιο σημείο. Ευχαριστώ πολύ την αστυνομία που τον βρήκαν».

Μετά από έρευνα, η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 42χρονου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά. Δείτε τις εικόνες στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις