Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τρέχουν να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο οι ανεμβολίαστοι του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου

Θεσσαλονίκη: Τρέχουν να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο οι ανεμβολίαστοι του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου

Μαζικοί εμβολιασμοί στο παρά πέντε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Δείτε ποιο εμβόλιο ζητούν να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι…

Σημαντική αύξηση καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις όπου μέχρι πρότινος τα ποσοστά εμβολιασμένων ήταν χαμηλά έως απογοητευτικά. Βασικό κίνητρο, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ήταν η… απειλή της επιστροφής μισθού, καθώς μέρος των αποδοχών του επόμενου μήνα είχε προκαταβληθεί και στους Στρατιωτικούς, όπως συμβαίνει για όλο το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο 424 ΓΣΝΕ, αυτή τη στιγμή παραμένουν ανεμβολίαστοι περίπου 50 εργαζόμενοι από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και 40 διοικητικοί επί συνόλου 1.500 ατόμων. Μάλιστα οι μισοί εκ των ανεμβολίαστων αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να κάνουν το εμβόλιο, ενώ οι υπόλοιποι είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν στην απόφασή τους μέχρι τέλους.

Η πλειοψηφία των υγειονομικών του 424 ΓΣΝΕ που έσπευσαν να εμβολιαστούν επέλεξαν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια επίδοση διαταγής για αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστο, καθώς αυτό μπορεί να γίνει αμε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και εισήγηση των Γενικών Επιτελείων.

Στελέχη από το στράτευμα κάνουν λόγο για μια άτυπη περίοδο χάριτος προκειμένου να  δοθεί χρόνος σε ακόμη περισσότερους υγειονομικούς των Ενόπλων Δυνάμεων να εμβολιαστούν.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο – Χάος με τις αναστολές εργασίας

Στο μεταξύ τις προηγούμενες μέρες, κάποιοι υγειονομικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο παραιτήθηκαν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν παραιτήσεις και από γιατρούς οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις