Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τρόμος για 75χρονη – Βίντεο ντοκουμέντο με ληστή να της αρπάζει τις αλυσίδες από το λαιμό

Θεσσαλονίκη: Τρόμος για 75χρονη – Βίντεο ντοκουμέντο με ληστή να της αρπάζει τις αλυσίδες από το λαιμό

Τον τρόμο στα χέρια νεαρού ληστή έζησε μέρα μεσημέρι μια 75χρονη γυναίκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr αποτυπώνονται καρέ καρέ όλες οι στιγμές που βίωσε η άτυχη γυναίκα.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της 18ης Μαϊου του 2022 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ηλικιωμένη γυναίκα επέστρεφε αμέριμνη στο σπίτι της, όταν νεαρός αλλοδαπός την πλησίασε και της επιτέθηκε με σκοπό να την ληστέψει. Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr φαίνεται ο τρόπος που ο ληστής πλησίασε την άτυχη ηλικιωμένη, τρέχοντας από πίσω της. Την έσπρωξε και την έριξε με δύναμη κάτω, τραβώντας από τον λαιμό της τις τρεις χρυσές αλυσίδες που φορούσε και εξαφανίστηκε, ενώ περίοικοι μόλις αντιλήφθηκαν αυτό που έγινε, έτρεξαν να βοηθήσουν την 75χρονη γυναίκα.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη σοκαριστική ληστεία

Η ίδια περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα έζησε εκείνο το μεσημέρι:

«Ήταν μεσημέρι, είχε πολλή ζέστη και εγώ ανέβαινα την Αγίας Σοφίας για να γυρίσω στο σπίτι μου. Κρατούσα και ένα λουλούδι στο χέρι μου για να πάω να το φυτέψω στο σπίτι. Ξαφνικά εκεί που περπατούσα, αισθάνθηκα κάποιον να τραβάει τα μαλλιά μου, με έριξε κάτω και έβαλε τα αθλητικά του παπούτσια στο στήθος μου, ενώ ταυτόχρονα τραβούσε τις αλυσίδες από το λαιμό μου. Ακόμα και η τεχνητή μου οδοντοστοιχία πετάχτηκε στο πεζοδρόμιο.

Ήταν τόσο δυνατό το τράβηγμα του. Είχα τρομάξει τόσο που δεν έβγαινε η φωνή μου και δεν μπορούσα να φωνάξω βοήθεια. Βγήκαν κάποιοι περίοικοι και κάλεσαν την αστυνομία και με βοήθησαν. Ακόμα και σήμερα δεν φοβάμαι απλά, τρέμω. Όταν βγαίνω έξω πάντα κοιτάζω δεξιά και αριστερά μήπως με πλησιάσει κάποιος».

Ο αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη για αυτό το περιστατικό, αλλά και για άλλες δύο ληστείες και οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου καταδικάστηκε συνολικά σε 11 χρόνια φυλάκισης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις