Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τσιγγάνοι έδειραν γονείς μικρών αθλητών στη Χαλκιδόνα!

ΦΩΤΟ από thestival
ΦΩΤΟ από thestival

Πέρα από κάθε έλεγχο φαίνεται να είναι πλέον η κατάσταση παραβατικότητας που επικρατεί στο δήμο Χαλκηδόνας, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ύστερα και από το χθεσινό περιστατικό ξυλοδαρμού γονέων από τσιγγάνους, στο γήπεδο της Αναγέννησης Χαλκηδόνας, μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Αναγέννησης Χαλκηδόνας, Παναγιώτης Πατενίδης, μιλώντας στο thestival, αναφέρει πως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. “Κατά καιρούς κάποιοι Ρομά εμφανίζονταν στο γήπεδο και έπαιζαν ποδόσφαιρο. Δεν υπήρξε κάποια προηγούμενη αντιπαράθεση. Μάλιστα, τους είχαμε πει πως Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα, που δεν υπάρχει καμιά προπόνηση και υποχρέωση της Αναγέννησης μπορούν ελεύθερα να έρχονται να παίζουν”, τονίζει.

Ωστόσο χθες, η κατάσταση ξέφυγε, όταν οι προπονητές ζήτησαν από την ομάδα περίπου 20 τσιγγάνων να αποχωρήσουν, ώστε να ξεκινήσει η προγραμματισμένη προπόνηση των τμημάτων μπαμπίνι και προ τζούνιορ ηλικίας.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Αναγέννησης Χαλκηδόνας έκανε γνωστό το περιστατικό αναφέροντας πως αφού κλήθηκε η αστυνομία, οι τσιγγάνοι “προχώρησαν σε προπηλακισμούς και ξυλοδαρμό γονέων, μπροστά στους αστυνομικούς και το χειρότερο μπροστά στα μάτια 40 και πλέον μικρών παιδιών, τα οποία έντρομες μητέρες προσπαθούσαν να προφυλάξουν από αυτό το οποίο εξελισσόταν”.

“Από εμάς θα γίνει μία μήνυση κατά αγνώστων για παραβίαση του χώρου”, σημειώνει στο Thestival ο κ. Πατενίδης, ενώ σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ για περαιτέρω αποφάσεις. “Έγινε μια μεγάλη ζημιά γιατί είχαμε να κάνουμε με μικρά παιδιά, τα οποία έχουν τρομοκρατηθεί. Στήσαμε μια ακαδημία με 80 παιδάκια, από τα οποία, δεν ξέρω πια, πόσα θα έχουν την πρόθεση να ξαναέρθουν”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΔΣ της Αναγέννησης Χαλκηδόνας, αφού μητέρες και παιδιά βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ μετά το περιστατικό.

“Για μας δεν τίθεται θέμα ρατσισμού”, συνεχίζει ο κ. Πατενίδης, “διότι μπορούσαν να είναι οποιοδήποτε. Έτυχε να είναι Ρομά”.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της αστυνομίας, η οποία φέρεται να ήταν αμέτοχη στο συμβάν, ενώ αφήνει αιχμές και για τη δημοτική αρχή, που οφείλει να ενεργήσει. “Εμάς μας ενοχλεί η παραβατικότητα και η στάση της αστυνομίας, η οποία ήταν απαράδεκτη. Όλα έγιναν ενώπιον δύο αστυνομικών, που δεν έκαναν τίποτα. Κατ’ επέκταση μας ενοχλεί και η τεράστια παραβατικότητα, που υπάρχει στο δημοτικό διαμέρισμα Χαλκηδόνας, η οποία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Σήμερα έγινε αυτό, αύριο θα γίνει κάτι χειρότερο. Η κατάσταση είναι τραγική”, λέει ο ίδιος.

“Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εδώ και μήνες μας παραμυθιάζουν ότι θα έρθει τμήμα ασφαλείας και από αυτά που ακούμε τον έναν δεν τον βολεύει εδώ, τον άλλον δεν τον βολεύει εκεί και όλοι κάνουν μικροπολιτικές για τον εαυτό τους”, καταλήγει ο κ. Πατενίδης.

Πηγή: Thestival

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε