Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντα και μαρτυρίες για τα άγρια επεισόδια με καδρόνια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντα και μαρτυρίες για τα άγρια επεισόδια με  καδρόνια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Επεισόδια με τραυματίες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες βγήκαν από το σχολείο οπλισμένοι και επιτέθηκαν σε φοιτητές. Δείτε στα βίντεο ντοκουμέντα τη στιγμή της σύρραξης…

Με μαχαίρια, καδρόνια και άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολεμοφόδια, ήταν εξοπλισμένοι οι 30 νεαροί, που επιτέθηκαν στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο. Οι δράστες που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, βγήκαν από σχολείο και άρχισαν τα χτυπήματα, με δύο άτομα να τραυματίζονται.

Όπως είπε η 17χρονη μαθήτρια, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, μαθητές στα ΕΠΑΛ, βγήκαν μέσα από το σχολείο και, φορώντας κράνη-κουκούλες και κρατώντας διάφορα αντικείμενα, επιτέθηκαν με μανία κατά των συγκεντρωμένων φοιτητών που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική διαμαρτυρία, έξω από το σχολείο.

«Οι φοιτητές ήταν από έξω γιατί πριν λίγες ημέρες, ενώ μοίραζαν φυλλάδια, χτυπήθηκαν κάποια άτομα. Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω, έβαλαν κουκούλες, βγήκαν έξω και αρχίσαν να μαχαιρώνουν, να χτυπάνε κόσμο άσχημα. Έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και καιρό από το σχολείο. Θα μπορούσαμε να είχαμε χτυπήσει πολλά παιδιά από το σχολείο», κατήγγειλε η 17χρονη στο voria.gr και ανέφερε ότι υπήρξαν αρκετοί τραυματίες από τα επεισόδια. «Δύο άτομα συγκεκριμένα είχαν στο κεφάλι τους αίματα από το ξύλο», είπε.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων έξω από το σχολείο, όταν ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από το συγκρότημα και επιτέθηκε στους διαδηλωτές. Δείτε τις σκηνές των επεισοδίων στα επόμενα βίντεο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι μαθητές που προκάλεσαν τα επεισόδια επέστρεψαν στη συνέχεια στο σχολείο το οποίο χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές από την ΕΛΑΣ.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις