Δευτέρα, 22 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή ένοπλου ληστή σε κοσμηματοπωλείο

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή ένοπλου ληστή σε κοσμηματοπωλείο

Σκηνές από αστυνομική ταινία διαδραματίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (23.09.2023) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ο ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου ακινητοποίησε τον 42χρονο που μπήκε στο κατάστημα και απέσπασε κοσμήματα με την απειλή όπλου.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr αποτυπώνονται καρέ καρέ οι κινήσεις του 42χρονου ληστή μέσα στο κοσμηματοπωλείο στη Θεσσαλονίκη. Με την απειλή όπλου κατάφερε να αποσπάσει κοσμήματα αξίας περίπου 8.000 ευρώ.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας ο 42χρονος απέσπασε όσα κοσμήματα μπόρεσε από τις προθήκες του καταστήματος απειλώντας με το όπλο την αδελφή του ιδιοκτήτη.  Όμως ο ιδιοκτήτης, με τη βοήθεια περίοικων, κατάφερε να τον ακινητοποιήσει τη στιγμή που έφευγε από το κατάστημα και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Ο ιδιοκτήτης περιγράφει στο newsit.gr όσα έγιναν:

«Όλα έγιναν λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι του Σαββάτου. Μέσα στο κατάστημα ήταν η αδελφή μου και εγώ βρισκόμουν σε άλλο όροφο του κτιρίου. Αυτός μπήκε φορώντας κράνος, ενώ κρατούσε όπλο. Είδα από άλλο χώρο του κτιρίου στις κάμερες ότι γίνεται ληστεία στο κατάστημα μου. Με το που το είδα έφυγα κατευθείαν στην είσοδο του κτιρίου.

Άνοιξα την πόρτα της κεντρικής εισόδου και ζήτησα βοήθεια από διπλανό μαγαζί, ώστε να καλέσουμε την αστυνομία. Εκείνη τη στιγμή έβγαινε και ο δράστης από την κεντρική είσοδο. Έπεσα πάνω του ενστικτωδώς. Αν το σκεφτόμουν παραπάνω μπορεί και να μην το έκανα. Δεν τον έπιασα καλά στην αρχή, μου έριξε μερικές μπουνιές. Τον έπιασα εγώ από τη μάσκα και αυτός εκείνη τη στιγμή τα έχασε.

Προθυμοποιήθηκαν δύο γείτονες να με βοηθήσουν και τον βάλαμε κάτω μπρούμυτα μέχρι να έρθει η αστυνομία. Και ενώ υπήρξαν άνθρωποι που ήθελαν να βοηθήσουν, εμφανίστηκαν και μερικοί που φώναζαν ότι με το να τον κρατάμε κάτω καταπατούμε τα ανθρωπινα δικαιώματα και μας έλεγαν ότι δεν είμαστε εμείς η αστυνομία. Μάλιστα ένας ήρθε απειλητικά εναντίον μας για να μας σηκώσει. Εγώ το μυαλό μου το είχα να μη φύγει ο ληστής μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Τον κρατούσαμε απλά με ηρεμία για να έρθουν οι αστυνομικοί. Πολύ αλγεινή εντύπωση μου έκανε ότι υπήρξαν αυτοί οι άνθρωποι που, παρά το γεγονός ότι τους λέγαμε ότι αυτός είναι ληστής, μας έλεγαν να τον αφήσουμε να φύγει, αλλά και η μεγάλη καθυστέρηση της αστυνομίας. Ήρθαν μετά από 25 λεπτά, όμως είμαι βέβαιος ότι δεν φταίνε τα παιδιά της αστυνομίας. Μας είπαν ότι δυστυχώς πέσαμε σε αλλαγή βάρδιας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις