Κυριακή, 3 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε συμβατός δότης για 3χρονο αγοράκι – Χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε συμβατός δότης για 3χρονο αγοράκι – Χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών

Ευχάριστα νέα έρχονται από τη Θεσσαλονίκη. Bρέθηκε ο συμβατός δότης που χρειαζόταν ο μικρός Γιωργάκης, που πάσχει από λοιμώδη μονοπυρήνωση και πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Το τρίχρονο αγοράκι από τη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με λοιμώδη μονοπυρήνωση και επιτέλους βρέθηκε συμβατός δότης για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Η οικογένεια του μικρού Γιώργου έστειλε μέσα από το GRTimes.gr το δικό της μήνυμα για να βρεθεί ο σωστός δότης: «Η διαδικασία αυτή δεν κοστίζει τίποτα απολύτως και διαρκεί μόνο 1′ λεπτό, με αποτέλεσμα στο τέλος να σωθεί ένα παιδί. Όσοι μπορούν να διαθέσουν λίγη ώρα από τον χρόνο τους, τους παρακαλούμε να εγγραφούν στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και «Παπανικολάου», εκτός κι αν είναι ήδη εθελοντής δότης, ηλικίας 18 – 45 ετών».

Διαβάστε σχετική ανάρτηση του φιλανθρωπικού σωματείου «Παιδική Χαρά»:

 

Να σημειωθεί, ότι η διαδικασία λήψης ενός δείγματος γίνεται με το σάλιο ενός ανθρώπου και είναι εντελώς ανώδυνη. Εφόσον βρεθεί συμβατός δότης – δότρια, δίνει μία φιάλη αίματος για τον άνθρωπο που τη χρειάζεται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις