Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Βροχή» οι κρατήσεις σε beach bar της Επανομής – Τι προβληματίζει τους επιχειρηματίες

Θεσσαλονίκη: «Βροχή» οι κρατήσεις σε beach bar της Επανομής – Τι προβληματίζει τους επιχειρηματίες

Καρφίτσα δεν θα πέφτει φέτος στα beach bar της Επανομής, καθώς παρόλο που δεν έχει αποσαφηνιστεί το κυβερνητικό σχέδιο για τις οργανωμένες παραλίες, οι Θεσσαλονικείς «κλείνουν» από τώρα θέσεις για ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Οι οργανωμένες παραλίες αναμένεται να ανοίξουν το Σάββατο 8 Μαΐου, έπειτα τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Μετά το άνοιγμα της εστίασης και την οικονομική-κοινωνική «ανάσα» της χώρας, οι πολίτες στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις.

Οι καταγάλανες παραλίες και τα beach bar της Επανομής -λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης- ήδη προετοιμάζονται «πυρετωδώς» για να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες της σεζόν, την ώρα που τα τηλέφωνα για κρατήσεις σε ξαπλώστρες και ομπρέλες χτυπούν σε καθημερινή βάση.

«Μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών δεν έχει σταματήσει να χτυπά το τηλέφωνο από πελάτες, κυρίως Θεσσαλονικείς, για κρατήσεις σε ξαπλώστρες και ομπρέλες για την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας. Φαίνεται φέτος ότι η κίνηση θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι και θα γεμίζουν πολύ γρήγορα οι 300 ομπρέλες του μαγαζιού», τονίζει στο ThessToday.gr ο Στάμος Κίνδερλης, ιδιοκτήτης beach bar στην Επανομή, συμπληρώνοντας ότι το ποσοστό των Θεσσαλονικέων που τηλεφωνούν για κρατήσεις αγγίζει το 90%.

Η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση «θορύβησε» και τους ιδιοκτήτες των beach bar, που όπως επισημαίνουν σε περίπτωση που ισχύσει και φέτος, θα φέρει 40% μείωση στην καταναλωτική κίνηση. Παράλληλα, εκτός από τη μουσική και το «θολό» τοπίο στο άνοιγμα των beach bar, εύλογα ερωτήματα γεννούνται για τα μέτρα που θα ισχύσουν φέτος στα μαγαζιά του κλάδου, καθώς υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο περιορισμός των δύο ατόμων ανά ομπρέλα προκάλεσε «πονοκεφάλους» σε πελάτες και επιχειρήσεις.

«Θα υπάρξει μεγάλο θέμα αν έχουμε και φέτος τα ίδια μέτρα με πέρυσι. Το μέτρο με τα δύο άτομα ανά ομπρέλα προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και παρεξηγήσεις μεταξύ επιχειρήσεων – πελατών, καθώς έπρεπε σε μια παρέα των τριών ατόμων να… διαλέξουν τον έναν που θα βρισκόταν σε άλλη ομπρέλα», τονίζει ο Γιάννης Μανδάλης, ιδιοκτήτης beach bar στην Επανομή.

Οι παραλίες της Επανομής ανέκαθεν «πλημμύριζαν» κυρίως από νεότερες ηλικίες από όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς μπορούν να μετακινηθούν εύκολα με το λεωφορείο της γραμμής «69» του ΟΑΣΘ. Στην covid εποχή, όμως, και σε συνδυασμό με τις «τσιμπημένες» τιμές των ελληνικών νησιών, παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον και από τους πολίτες 30 – 40 ετών.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η Επανομή και κυρίως ο Ποταμός «συστήθηκε» σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό και η μοναδική ελληνική παραλία με τα δύο «πρόσωπα» αναμένεται να «πρωταγωνιστήσει» για ακόμη μια χρονιά στις καλοκαιρινές αποδράσεις των Θεσσαλονικέων. «Τα τηλέφωνα για κρατήσεις είναι κυρίως από νεότερα άτομα, όμως όπως πέρυσι έτσι και φέτος η επόμενη ηλικιακή κατηγορία και εκείνοι που δεν θα μπορέσουν να πάνε στη Χαλκιδική, θα διαλέξουν τις παραλίες της Επανομής και κυρίως του Ποταμού», τονίζει στο ThessToday.gr ο Δημήτρης Δαλάκας, συνέταιρος σε beach bar της Επανομής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου «ποντάρουν» σε μεγάλο βαθμό και στη διάθεση του καιρού.

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Παρασκευή 7 Μαΐου «ανοίγει πανιά» το καραβάκι «Κωνσταντής» και θα συνδέσει ακτοπλοϊκά για ακόμη μία χρονιά τον δήμο Θεσσαλονίκης με τις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες του δήμου Θερμαϊκού: την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις