Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χαμός με φωνές, βρισιές και χειρονομίες στην συνεδρίαση για τον ΟΑΣΘ! video

Θεσσαλονίκη: Χαμός με φωνές, βρισιές και χειρονομίες στην συνεδρίαση για τον ΟΑΣΘ! video

“Κόκκινο” χτύπησε το θερμόμετρο στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με θέμα τον ΟΑΣΘ.

Το θέμα της παρουσίας της αστυνομίας που έκανε ελέγχους σε όσους ήθελαν να μπουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για τον ΟΑΣΘ έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης “Η πόλη ανάποδα” Αντώνης Γαζάκης, ενώ τα μέλη της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” ζήτησαν το λόγο από τη διοίκηση για το ποιος κάλεσε την αστυνομία.

Το θέμα επιχείρησε να λύσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος βγήκε από την αίθουσα για να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Τότε του επιτέθηκαν συγκεντρωμένοι, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι αστυνομικοί τούς ζήτησαν ταυτότητες για να περάσουν, ενώ σε κάποιους έλεγξαν και τις τσάντες τους.

Εξηγήσεις ζήτησε και η επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί”, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία χαρακτήρισε “ντροπιαστική” την παρουσία της αστυνομίας σε μία δημόσια συνεδρίαση και κάλεσε τον κ. Τσαβλή να δώσει εντολή να απομακρυνθούν οι ένστολοι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι δεν κάλεσε η διοίκηση την αστυνομία, ούτε μπορεί να δώσει εντολή να φύγει.

Οι διαμαρτυρίες, ωστόσο, συνεχίστηκαν στην είσοδο της αίθουσας, αναγκάζοντας τον κ. Τσαβλή να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

Στη συνέχεια, προκλήθηκε νέα ένταση όταν στο βήμα ανέβηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία υπερασπίστηκε το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης σε σχέση με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Η κ. Νοτοπούλου δέχτηκε φραστική επίθεση από μικρομετόχους του ΟΑΣΘ, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι τους κατέστρεψε οικονομικά.

Εξαιτίας της κατάστασης που δημιουργήθηκε η σύμβουλος της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί”, Έλλη Χρυσίδου, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

πηγή: GRtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις