Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χαμός σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ – Έξι εναντίον ενός με απρόβλεπτη εξέλιξη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης μπήκαν στο λεωφορείο και γρήγορα έθεσαν το σχέδιό τους σε εφαρμογή. Πίστευαν ότι για ακόμα μία φορά θα τα καταφέρουν…

Εξι «πορτοφολάδες» συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οπως ανακοινώθηκε πρόκειται για έξι αλλοδαπούς ηλικίας από 41 έως 70 ετών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες συνωστισμού σε αστικό λεωφορείο, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το πορτοφόλι ηλικιωμένου επιβάτη αλλά έγιναν άμεσα αντιληπτοί και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες «λειτουργούσαν οργανωμένα και είχαν συγκεκριμένους ρόλους, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους, χωρίς να κινήσουν υποψίες».

Δύο από τους δράστες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν τη σύλληψη, ενώ σε έλεγχο που έγινε στους έξι άντρες, διαπιστώθηκε ότι ένας εξ’ αυτών κατείχε ναρκωτικά χάπια, ενώ ένας 41χρονος είχε παραβιάσει περιοριστικό όρο μετά την αποφυλάκισή του καθώς κρατούνταν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό και προς αποφυγή τυχόν περιπτώσεων κλοπής τσαντών ή πορτοφολιών, εν’ όψει και των Εορτών των Χριστουγέννων, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συμβουλεύει:

  • Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά
  • Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων, αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ
  • Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού
  • Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες
  • Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων
  • Μην αφήνετε τις τσάντες σε διπλανές καρέκλες ή τραπέζια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Πηγή: dailythess.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε