Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δίκη του μαφιόζου – Η φωτογραφία και η έκρηξη της προέδρου!

Θεσσαλονίκη: Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δίκη του μαφιόζου – Η φωτογραφία και η έκρηξη της προέδρου!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σήκωσε το κινητό της τηλέφωνο και άρχισε να φωνάζει στο δικαστήριο. Διεκόπη η δίκη στη Θεσσαλονίκη…

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέλαβε την υπεράσπιση του Γεωργιανού κατηγορούμενου και τα όσα έγιναν στο δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, προκαλούν συζητήσεις. Στο εδώλιο εκτός από τον Γεωργιανό αρχιμαφιόζο, ακόμα δύο άτομα που συνελήφθησαν μαζί του, στην ευρεία επιχείρηση των αστυνομικών αρχών στις 16 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Η Γαλλία ζητάει να εκδοθούν για να δικαστούν εκεί. Συνοδευόμενη από ομάδα δικηγόρων πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου η πρώην πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και πολύ γρήγορα ξεκίνησαν εντάσεις.

Η φωτογραφία που τράβηξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκε που υπήρχαν ένοπλοι άνδρες της ΟΠΚΕ στην αίθουσα. «Με το δάκτυλο στη σκανδάλη θα κάνουμε τη διαδικασία; Αρνούμαι!», είπε προς την πρόεδρο η οποία της ζητούσε να σταματήσει. «Με συγχωρείτε αλλά εγώ θα το φωτογραφίσω αυτό», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και σηκώνοντας το κινητό της φωτογράφισε τους αστυνομικούς.

Η έδρα έδωσε εντολή να συνεχίσει η προφορική μετάφραση των διωκτικών εγγράφων που είχε ξεκινήσει στην προηγούμενη δικάσιμο, την Τρίτη. Αφού έκανε σχετική πρόταση ο εισαγγελέας για διακοπή, προκειμένου να συνεχίσει η διερμηνέας να μεταφράζει στον κατηγορούμενο, η κ. Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο και διαμαρτυρήθηκε έντονα για το θέμα της μετάφρασης, λέγοντας:

«Αυτή είναι αντιδικονομική διαδικασία! Τον βασανίζετε αυτή τη στιγμή! Βασανίζετε έναν άνθρωπο, παραβιάζετε κατάφωρα τα προβλεπόμενα! Θα έπρεπε να είχατε διατάξει τη γραπτή μετάφραση των εγγράφων».

Τότε η πρόεδρος απάντησε: «Εσείς βασανίζετε τον άνθρωπο που δεν αφήνετε να συνεχιστεί η διαδικασία».

«Μην με διακόπτετε», φώναξε η κ. Κωνσταντοπούλου και η πρόεδρος είπε: «Σας αφαιρώ τον λόγο!». Καθώς η έδρα σηκώθηκε για να αποσυρθεί η κ. Κωνσταντοπούλου φώναζε: «Δεν έχετε δικαίωμα να μου αφαιρείτε τον λόγο, εκτίθεστε προσωπικά». Η δίκη διεκόπη επ’αόριστον.

“Έχει στηθεί σκευωρία εναντίον μου”

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από την έδρα αν γνωρίζει για ποιο λόγο ζητούν την έκδοσή του οι γαλλικές αρχές και είπε: «Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά έχω υποψίες ότι η Γαλλία έχει στήσει σκευωρία εναντίον μου σε συνεργασία με την Ισπανία. Θέλουν να με καταστρέψουν».

Τότε, η υπεράσπιση έθεσε το ζήτημα της μετάφρασης των πιο σημαντικών εγγράφων της δικογραφίας στη γλώσσα που κατανοεί. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αφηγήματα σε δικογραφία», είπε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μυθιστορηματικού τύπου αφηγήσεις». Όπως είπε, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κατηγορούμενου όλα αυτά τα «αφηγήματα» να τα κατανοεί στη γλώσσα του, δηλαδή τη ρωσική.

Πηγή: voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις